A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Вишенька»: п’ять років на сцені, даруючи душу глядачеві

Дата: 27.08.2019 17:00
Кількість переглядів: 930

   Святкових вихідних у культурно-мистецькому житті Коропської об’єднаної громади відбулася подія, яку ми не змогли пропустити. 24 серпня п’ятиріччя творчої діяльності відзначив колектив «Вишенька» Вишеньківського будинку культури. Саме в День Незалежності України п’ять років тому на сцені в рідному селі яскраві й колоритні творчі жіночки і такі ж чоловіки постали одним колективом під керівництвом Наталії Бровко. Минулого суботнього вечора «іменинники» відзначили цю дату прекрасним концертом, привітали односельців з великим державним святом, і разом з тим показали всі свої таланти, енергію і запал.

  Свій концерт «Вишенька» розпочала запальною вітальною піснею та веселою віршованою презентацією свого колективу.

 

 

   «Всі у нас талановиті, дякувати Богу!», − впевнено лунало зі  сцени. Дійсно, із цим важко не погодитися. «Плідно тут для вас працюють 11 нас, дівчаток. Та три красені-мужчини: Вітя, Ігор і Віталик», − такими словами продовжили святкове  знайомство. Хай і читач буде знайомий!

   Коли п’ять років тому виникло питання, як назвати новостворений гурт, багато вагань не було. Вирішили, що це буде «Вишенька». Бо всі учасники – справжні патріоти села над Десною, в якому живуть. Любов до рідного куточка Коропщини вони творчо підтвердили на святі, виконавши пісню про Вишеньки, слова якої написала Тамара Хоменко, а на музику поклала Катерина Кулик.

  Любов до рідного села та свого народу «Вишенька» протягом уже п’ятиріччя демонструє і на рідній сцені, і на сценах, куди люб’язно запрошують гурт. А він, до речі, гастрольно активний, виступає в нашому регіоні і в сусідній Сумській області. Люблять «Вишеньку» і в Коропі. У «Співочому парку» їхні виступи називають одними із найкращих.

   Святкової днини іменинників щирими словами та подарунками привітали староста Вишеньок Володимир Дяченко і начальниця відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська, яка вручила колективу почесну грамоту.

  Зі сцени лунали подяки на адресу тих людей, які сприяють і допомагають гурту розвиватися. Староста висловив вдячність керівництву Коропської селищної ради, її відділу культури та туризму, котрі приділяють багато уваги сфері культури; подякував спонсорам – товариству «Черешеньки», Володимиру Куніцину.

   Із вітаннями та презентами завітав на свято друг колективу Олександр Куліш – як його назвали, «12-й учасник» і «особистий водій».

  Вітальні слова того дня були щирими та справжніми, у них – побажання натхненно творити ще багато-багато років, розвиватися, досягати нового, аби радувати глядача і дарувати гарні емоції, розраду, хвилини насолоди.

   А що ж глядач? Невеличка зала в середині свята була заповненою трохи більше, ніж на половину. Звісно, всі знають, що Вишеньки – село невеличке, та і триває гаряча пора збирання врожаю, тож, мабуть, багато кому не до святкувань. Та все ж, відверто кажучи, очікувалося бачити в цей урочистий день повну залу, чути голосні овації, вдячні відгуки. Саме так цей колектив приймають в інших селах. Місцева публіка це може, але, чомусь, із іншими артистами… Чи правда, що кажуть, ніби краще там, де нас нема, а чуже завжди ліпше за своє?  Питання для роздумів.

   Повернімося до іменинниці-«Вишеньки». Гурт, який спочатку порівнювали із відомим «Лісапетним батальйоном» нині вже не потребує жодних порівнянь. Він є самобутнім, і на наших теренах вже досить впізнаваним. Учасники гурту завжди в пошуках нового: окрім традиційних пісень їм чудово вдаються різні жанри сценічного мистецтва, як скетч і водевіль. Віриться, що потенціал наша «Вишенька» має величезний, і неодмінно реалізує його на повну. Тож хай у повному складі, в любові публіки, із авторськими піснями та іншими номерами, із широкою славою святкує колектив і наступні свої щасливі творчі ювілеї.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь