Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Вишенька»: п’ять років на сцені, даруючи душу глядачеві

Дата: 27.08.2019 17:00
Кількість переглядів: 951

  Фото без опису Святкових вихідних у культурно-мистецькому житті Коропської об’єднаної громади відбулася подія, яку ми не змогли пропустити. 24 серпня п’ятиріччя творчої діяльності відзначив колектив «Вишенька» Вишеньківського будинку культури. Саме в День Незалежності України п’ять років тому на сцені в рідному селі яскраві й колоритні творчі жіночки і такі ж чоловіки постали одним колективом під керівництвом Наталії Бровко. Минулого суботнього вечора «іменинники» відзначили цю дату прекрасним концертом, привітали односельців з великим державним святом, і разом з тим показали всі свої таланти, енергію і запал.

  Свій концерт «Вишенька» розпочала запальною вітальною піснею та веселою віршованою презентацією свого колективу.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

   «Всі у нас талановиті, дякувати Богу!», − впевнено лунало зі  сцени. Дійсно, із цим важко не погодитися. «Плідно тут для вас працюють 11 нас, дівчаток. Та три красені-мужчини: Вітя, Ігор і Віталик», − такими словами продовжили святкове  знайомство. Хай і читач буде знайомий!

Фото без опису

   Коли п’ять років тому виникло питання, як назвати новостворений гурт, багато вагань не було. Вирішили, що це буде «Вишенька». Бо всі учасники – справжні патріоти села над Десною, в якому живуть. Любов до рідного куточка Коропщини вони творчо підтвердили на святі, виконавши пісню про Вишеньки, слова якої написала Тамара Хоменко, а на музику поклала Катерина Кулик.

  Любов до рідного села та свого народу «Вишенька» протягом уже п’ятиріччя демонструє і на рідній сцені, і на сценах, куди люб’язно запрошують гурт. А він, до речі, гастрольно активний, виступає в нашому регіоні і в сусідній Сумській області. Люблять «Вишеньку» і в Коропі. У «Співочому парку» їхні виступи називають одними із найкращих.

   Святкової днини іменинників щирими словами та подарунками привітали староста Вишеньок Володимир Дяченко і начальниця відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська, яка вручила колективу почесну грамоту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Зі сцени лунали подяки на адресу тих людей, які сприяють і допомагають гурту розвиватися. Староста висловив вдячність керівництву Коропської селищної ради, її відділу культури та туризму, котрі приділяють багато уваги сфері культури; подякував спонсорам – товариству «Черешеньки», Володимиру Куніцину.

   Із вітаннями та презентами завітав на свято друг колективу Олександр Куліш – як його назвали, «12-й учасник» і «особистий водій».

Фото без опису

  Вітальні слова того дня були щирими та справжніми, у них – побажання натхненно творити ще багато-багато років, розвиватися, досягати нового, аби радувати глядача і дарувати гарні емоції, розраду, хвилини насолоди.

   А що ж глядач? Невеличка зала в середині свята була заповненою трохи більше, ніж на половину. Звісно, всі знають, що Вишеньки – село невеличке, та і триває гаряча пора збирання врожаю, тож, мабуть, багато кому не до святкувань. Та все ж, відверто кажучи, очікувалося бачити в цей урочистий день повну залу, чути голосні овації, вдячні відгуки. Саме так цей колектив приймають в інших селах. Місцева публіка це може, але, чомусь, із іншими артистами… Чи правда, що кажуть, ніби краще там, де нас нема, а чуже завжди ліпше за своє?  Питання для роздумів.

   Повернімося до іменинниці-«Вишеньки». Гурт, який спочатку порівнювали із відомим «Лісапетним батальйоном» нині вже не потребує жодних порівнянь. Він є самобутнім, і на наших теренах вже досить впізнаваним. Учасники гурту завжди в пошуках нового: окрім традиційних пісень їм чудово вдаються різні жанри сценічного мистецтва, як скетч і водевіль. Віриться, що потенціал наша «Вишенька» має величезний, і неодмінно реалізує його на повну. Тож хай у повному складі, в любові публіки, із авторськими піснями та іншими номерами, із широкою славою святкує колектив і наступні свої щасливі творчі ювілеї.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь