A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Не зраджує добрі традиції Шабалинів

Дата: 25.08.2019 19:03
Кількість переглядів: 1209

   Фото без описуГостинно, щиро, пісенно – прекрасна традиція святкування Дня села саме наприкінці серпня живе в Шабалинові вже багато років. Із року в рік кличе вона до рідної сторони зблизька і здалека шабалинівців, які серцем завжди на отчій землі. Ось і сьогодні на радість жителям села  і його гостей тут проводять свято.

  Розпочалось воно із самого ранку традиційним базаруванням. Після нього в будинку народних традицій і дозвілля зібралася майже повна глядацька зала. Із вітальним словом до всіх шабалинівців звернувся заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко та староста Микола Сальнюк.

 

 

  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   У своєму виступі Микола Михайлович подякував спонсорам, помічникам, які сприяли проведенню свята. Це фермерське господарство «Швед», товариства «Черешеньки» й «Гетьманське», місцеві підприємці в сфері торгівлі.

   Гостями свята були також очільниця відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська, директор терцентру Олександр Лаврик, старости сіл Коропської громади й очільник Пекаревого Сосницької ОТГ.

  Під час святкування привітали людей, які є гордістю сільської громади. Поздоровили учасника Другої світової війни Горбача Михайла Івановича, учасників бойових дій на території інших держав, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, борців за свободу країни в зоні АТО, матерів – героїнь, багатодітних сімей, яких у Шабалинові аж 11. Теплі й щирі вітання линули для трьох сьогоднішніх ювілярів. Поздоровили найстаршу жительку села 101-річну Марію Петрівну Дубатовк і родину Ані Папки − наймолодшої жительки Шабалинова.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Наче у святковім намисті вітання перепліталися із художніми номерами. Піснею чарував прекрасний місцевий ансамбль «Криниченька» та неповторні солісти.

Фото без опису

Фото без опису

   На шабалинівській сцені завжди багато дітей. Радіє душа від того, що їхні танці вражають масовістю і вправністю, а їхні пісні линуть солов’їним щебетом.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Не дивно, що глядачі концертної програми щиро плескали в долоні, а під час фінальної пісні весь зал вдячно аплодував стоячи.

Фото без опису

Фото без опису

   Надворі для дітей і молоді на вибір були атракціони: батути й  гірка, тир тощо.

Фото без опису

   Кульмінацією денної програми свята стала безпрограшна лотерея. Справжні щасливчики, придбавши квиток за 30 гривень, змогли отримати дуже непогані призи − праску, ковдру, електрочайник тощо.

Фото без опису

Фото без опису

  Не можна уявити шабалинівське свято без волейбольного турніру. Ось і цього разу вирішили позмагатися три команди, сформовані за віковим принципом.

Фото без опису

   Увечері шабалинівців розважатимуть співочі гості з Лукнова. Ну а  запальна дискотека триватиме, мабуть, аж до ранку..

  Ось і добіг до завершення цикл Днів сіл у Коропській об’єднаній територіальній громаді. За винятком Будища, котре попередньо планує урочистості на жовтень, у старостинських округах уже пройшли заплановані згідно Програми проведення культурно-мистецьких заходів у Коропській селищній раді гуляння. Завершальним цьогоріч стало це сьогоднішнє свято великої Шабалинівської родини.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь