A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У День Незалежності України мальовниче Оболоння відзначає 620-річчя

Дата: 24.08.2019 17:30
Кількість переглядів: 1250

   Фото без описуСвяткової днини у цьому чарівному куточку над Десною проводять День села. Щедро пригощають, чарують щирою піснею та добрим словом, весело розважають, згадують славне минуле в надії на світле майбутнє.

   Зранку жителі села та його гості зібралися біля будинку культури, в затишному прикрашеному місці, як у віночку. Аромат  чорнобривців і базиліку, вишивані рушники, безліч деталей для настрою – видно, що організатори старанно й віддано попрацювали, аби догодити глядачам. Наприклад, заслуговує уваги і святкова «арка» на вході, і велика виставка ретро-світлин. Не можна було не помітити розписані маками колони будинку культури – це робота працівниці дитсадка Алли Гончар. Є в селі й майстрині рукоділля – їхні витвори були представлені на виставці.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Розпочинаючи свято села, ведучі розповіли про його історію. В Оболонні виявили поселення ще епохи неоліту, 3-4 тисячоліття до нашої ери! Можна припустити, що назва «Оболоння» походить від давньоруського «болоние», тобто «низина» − село знаходилося в низинній місцевості. На жаль, не збереглися дані про його заснування, але у «Відомостях Чернігівської єпархії» є підтвердження того, що існувало воно задовго до татарського іга. Таким чином 1399 рік можна вважати роком першої згадки про Оболоння. І тому сьогодні село і відзначає своєрідний ювілей цієї дати – 620 років.  

Фото без опису

  Чи багато сіл можуть похвалитися своє піснею? А ось Оболоння її має. Авторську пісню на музику Катерини Кулик виконала Наталія Рожок.

Фото без опису

  Безліч теплих слів та побажань сьогодні лилося зі сцени. Із привітаннями з нагоди подвійного свята виступив староста Володимир Гавриленко, подякувавши й артистам, і кухарям, і всім спонсорам дійства. Привітав оболонців і депутат обласної ради Володимир Селянський, котрий подарував призи для лотереї. Вітання від Коропського селищного голови Віктора Журавля передала начальник відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська. Вона побажала всім буди щасливими в своєму селі і в своїй Україні. Із вітальним словом виступила заступник голови Коропського осередку Чернігівського земляцтва у місті Київ Антоніна Гавриленко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Святкуючи, згадали тих, завдяки кому маємо можливість проводити такі свята, жити в тиші та спокої, мріяти і планувати своє завтра… Вклонилися пам’яті полеглих за Україну, вшанували їх хвилиною мовчання.

  На цьому святі всі разом привітали найстаршу жительку Софію Іванівну Карпенко і наймолодшого оболонця, подружні пари, що цьогоріч святкують річниці сімейного життя. Букет вітань вручили двом  сьогоднішнім іменинникам. Усім цим людям вручили подарунки.

Фото без опису

Фото без опису

  Традиційно на Дні села проходять спортивні змагання. У волейбольному протистоянні зі збірною гравців із Городища й Придеснянського команда Оболоння здобула перемогу з рахунком 2:1 і отримала грошовий приз.

  На святі безкоштовною для всіх була юшка і шурпа з баранини. А придбати до них можна було різних смаколиків. Дітвора мала можливість розважитися на атракціонах.

Фото без опису

Фото без опису

  Талановито та щиро прикрасили дійство своїми піснями артисти із Оболоння, Городища і Вишеньок.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

  Також розіграли святкову лотерею. А ввечері на Оболоння чекає святкова дискотека і салют.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь