A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Великі державні свята зустріли дружною родиною

Дата: 23.08.2019 16:31
Кількість переглядів: 881

   Традиційним величним парадом, вшануванням наших захисників, акцією із вручення паспортів нашій молоді «Я – громадянин», урочистими й хвилюючими митями та яскравим концертом запам’ятається сьогоднішнє свято в Коропі з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України, яку проголосили 24 серпня 1991 року.

   Захід зібрав керівників району і Коропської об’єднаної територіальної громади, представників трудових колективів, учнівську молодь, військовослужбовців різних років, просто тих, хто за змоги, за покликом душі долучився до найважливіших урочистостей нашої держави.

 

 

 

 

   За великим синьо-жовтим полотном у руках школярів, під звуки духового оркестру святкова колона вирушила від будинку культури до центральної площі.

   Святкуючи 28-річчя Незалежності, неможливо забути про тих, хто зараз щохвилинно ризикує життям, захищаючи на сході цілісність держави, спокій кожного із нас. Не забути й тих, хто віддав за рідну країну найдорожче – своє життя.

   Дорогою спинилися в святому місці нашого Коропа, біля пам’ятного знаку героям Небесної Сотні та воїнам-землякам, загиблим у зоні АТО, і поклали квіти до монумента.

   На центральній площі під мелодію Гімну у виконанні духового оркестру прапор України підняли учасник антитерористичної операції Володимир Доля і кращі учні Коропської школи Тетяна Бабич і Олексій Залозний.


 

   Із вітальною промовою виступив голова районної ради Михайло Мазуренко.

  25 серпня минає 5 років, як загинув учасник АТО, захисник України Ігор Шкляр. У своєму виступі Михайло Павлович зі словами пошани звернувся до матері полеглого коропчанина Надії Миколаївни.

   У знаки шани селищний голова Віктор Журавель вручив їй квіти.

  Хвилиною мовчання пом’янули всіх полеглих героїв АТО.

  Свято з нагоди Дня Незалежності вже не можна уявити без акції «Я – громадянин України», тобто вручення паспортів нашій молоді. От і сьогодні перший важливий документ у житті отримали вдвічі молодші за нашу незалежну Україну, але вже яскраві, здібні та перспективні 14-річні хлопці та дівчата Аліна Пасько, Тетяна Бабич, Іван Булюк, Анна Лисюк та Олексій Залозний.

   Їх привітали оплесками і надали почесне право покласти квіти меморіалу Героям Небесної Сотні та воїнам, полеглим в АТО, пам’ятника Тарасові Шевченку, меморіальної дошки Ігорю Шкляру.

  Оплесками вітали й начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Миколу Колодка, який святкової днини отримав Грамоту Верховної Ради України.

   Після цього кращі колективи та виконавці Коропської громади своїми пісенними номерами додали гарного настрою усім присутнім та створили на центральній площі атмосферу піднесення і єднання, гармонії й добра.

   Під час свята на площі діяла фотозона, яку організували працівники регіонального історико-археологінчого музею.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь