A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Місцеві бюджети Чернігівщини за 7 місяців 2019 року отримали майже 3,2 млрд гривень податків

Дата: 19.08.2019 11:27
Кількість переглядів: 361

   У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівщини протягом січня-липня поточного року надійшло близько 3,2 млрд грн податків і зборів.

   Майже дві третини доходів бюджетів територіальних громад від сплати податків сформовано за рахунок оподаткування заробітної плати, інвестиційних доходів та від здавання майна в оренду. За 7 місяців податку на доходи фізичних осіб надійшло понад 2 млрд грн, з них до обласного бюджету спрямовано 407 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад або районів.

   Близько 16 відс сплачених до бюджетів податків складає податок на майно, який справляється від оподаткування земельних ділянок, нерухомості та транспорту (518 млн гривень). За рахунок єдиного податку на підприємницьку діяльність забезпечено ще 13 відс загальної суми сплачених до місцевих бюджетів податків (надійшло понад 418 млн гривень).

   На долю решти податків припадає 8 відс загальної суми надходжень. А саме, податку на прибуток надійшло близько 28 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 80 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального –  близько 87 млн грн, плати за ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв – майже 12 млн грн, екологічного податку – понад 15 млн гривень. 

   Як і у відповідному періоді минулого року, найбільшу частку надходжень до місцевих бюджетів області за сім місяців 2019 року забезпечено установами сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (25,9 відс загальної суми або 827 млн грн). Також, у значних розмірах сплачено податків до бюджетів територіальних громад представниками галузі сільського господарства (18,7 відс або 599 млн грн), промисловості (15 відс або 478 млн грн). Підприємці і громадяни - платники податку на майно перерахували 453 млн грн, тобто 14,2 відс усіх доходів громад від сплати податків. Від представників сфери торгівлі та громадського харчування надійшло 247 млн грн (7,7 відс доходів місцевих бюджетів), транспорту – 206 млн грн (6,4 відс), галузі лісового господарства – 92 млн грн (2,9 відс), будівництва – 48 млн грн (1,5 відсотка).

        Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь