A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Незабутнє й щедре свято – день села у Риботині

Дата: 17.08.2019 22:30
Кількість переглядів: 1289

   Фото без описуВдруге після відродження давньої традиції святкування сьогодні провели яскравий захід для риботинців, вихідців та гостей, всіх закоханих у цей мальовничий куточок Коропщини. День села пройшов подарунково, смачно, сюрпризно – розповісти є  про що.

 

   Дійство пройшло в центрі села, який останнім часом естетично змінився. Торік тут спорудили сцену, не так давно встановили дитячий майданчик, а паркан поряд розмалювали казковими героями. На протилежному паркані зовсім недавно з’явилися справжні шедеври живопису, місцеві пейзажі. Це «дітище» місцевого талановитого молодого художника Олега Качури. Ну як тут не замилуватися?

 

 

Фото без опису

Фото без опису

   Вабили погляд поціновувачів рукотворні дива від місцевих майстринь. Виставку хенд-мейду організували у фоє будинку культури.

Фото без опису

    Відкрили свято прекрасним пісенним вітанням дівчата із місцевого гурту «Норд Леді».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Із поздоровленнями та побажаннями гарного відпочинку та незабутніх вражень до односельців та гостей звернувся риботинський керманич Володимир Капиця. У своєму виступі він анонсував, що свято цьогоріч постаралися організувати масштабнішим, ніж торік. Значну роль у цьому  відіграли спонсори – підприємства «Золотий Пармен», «Черешеньки», «Бахмач Агро», «Обрій».    

Фото без опису

    Всю риботинську родину привітав зі святом Коропський селищний голова Віктор Журавель. Він побажав гарного відпочинку, добра та миру, гарно оцінив роботу старости і старання оргкомітету під час підготовки до свята.

Фото без опису

   − Ми започаткували проведення таких заходів у всіх старостинських округах громади. Я вважаю, що такі свята мають бути, ми повинні жити не тільки проблемами, а й відпочивати, − зазначив Віктор Іванович.

Фото без опису

   Тепло звернулися до односельців вихідці із Риботина Микола Мисник і Володимир Куніцин. Володимир Миколайович, який поділився мрією, аби в Риботині була кімната історії села, подарував перший її експонат – картину з місцевою церквою.

Фото без опису

Фото без опису

    Далі на святі згадали віхи історії Риботина, видатних особистостей минувшини й сучасності. Чимало нагород вручили різним категоріям односельців: багатодітним родинам, найстаршій, наймолодшому жителю, молодій родині, подружнім парам, що святкують ювілеї спільного життя.  

Фото без опису

Фото без опису

   У цей час на стадіоні тривали футбольні ігри. Переможцем турніру Дня села стала ветеранська  команда. І вони, і призери отримали за старання і любов до спорту святкові «конверти».

Фото без опису

   Справжнє свято для малечі зробило підприємство «Бахмач Агро». За його спонсорства батут, гірка, солодка вата для хлопчиків і дівчаток були безкоштовними.

Фото без опису

Фото без опису

    Всі на заході могли безкоштовно поласувати кулешем, шурпою з баранини і млинцями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Кажуть, буквально за кілька дні розкупили лотерейні квитки на безпрограшну лотерею. Всі хотіли стати щасливчиками. Розіграли поросят,  зерно,  сіно, дрова, безліч інших призів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    «Родзинкою» Риботина є вручення «Призу села». Він невідомий, а виграє його той, хто вгадає, що це. Цьогоріч таким призом стало 70-кілограмове порося. Воно сьогодні стало новим жителем у дворі Любові Попело.

    Окрім корисних для господарства, було на святі багато інших дарунків – для душі та гарного настрою.

     Вдень пісенно чарували творчі сусіди-сохачани й гості із Кролевеччини – колектив «Чудо яблуня», місцеві співаки. Увечері свято продовжилося виступами співочих гостей із Коропа, Атюші, місцевих артистів. На час написання цього матеріалу – вечір суботи – Риботин ще гуляє. Все-таки, добре, що є такі свята, де можна зустріти  давніх друзів  знайомих, відпочити, відволіктися від буденності  весело розважитися, більше дізнатися про тих, хто живе поряд.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Більше фото − на сторінці Коропської селищної ради у Facebook

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь