A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Станіслав Ковтун – приклад сміливості, мужності, патріотизму для всіх нас

Дата: 31.07.2019 15:18
Кількість переглядів: 2120

   Фото без описуВранці, 31 липня, п’ять років тому, атюшанин Станіслав Ковтун зробив свій останній подих… Після  чого молоде життя забрала ворожа снайперська куля. Все сталося в бою під містом Шахтарськ, коли наші хлопці зійшлися з ворогом, захищаючи територіальну цілісність рідної країни. Трагічної річниці біля меморіального комплексу героїчним односельцям в Атюші, що на вулиці Захисників Вітчизни, відбувся захід спомину і шани.

   На мітинг зібралися рідні Станіслава Ковтуна, жителі села, зокрема учні школи та вчителі, військовослужбовці, ті, хто знав  атюшанина-патріота, хто шанує його подвиг.

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

   Відкрив захід атюшівський староста Станіслав Пилипець, який  сказав, що день 31 липня, коли Атюша втратили свого земляка, десантника  25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної роти, завжди буде чорним днем для всіх атюшан. Також Станіслав Іванович подякував матері полеглого героя Тамарі Петрівні за виховання сина-патріота.

   До вшанування долучилось і керівництво району та об’єднаної громади.

Кажуть, що першими ідуть найкращі… У свої молоді роки Станіслав уже був прикладом для всіх: чесний і справедливий, працьовитий і відповідальний, відданий понад усе і родині, і своїй Україні, яку хотів бачити мирною і квітучою, − так сказав заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко.

Фото без опису

 − Станіслав Ковтун – це приклад мужності, сміливості, патріотизму для всіх нас. Шановні односельці! Гордіться тим, що ви знали Станіслава, − звернувся до учасників мітингу в.о. голови райдержадміністрації Віктор Кузуб.

Фото без опису

Фото без опису

  − Не ми ідемо з війною, а до нас приходять. І це найбільший обов'язок людини, чоловіка, у такий відповідальний час стати на захист своєї землі, − зазначив голова районної ради Михайло Мазуренко, згадуючи подвиг атюшанина.

Фото без опису

   Не тамуючи сліз Тамара Петрівна подякувала всім за пам’ять про її сина та розповіла присутнім про останній день земного життя Станіслава, про те, як у тяжкому чотириденному бою під Шахтарськом, будучи командиром танку, під час шквального вогню йому вдалося поміняти коробку з патронами на танку, чим врятувати боєздатність танку і екіпаж. Але його життя обірвала снайперська куля.

Фото без опису

   Присутні вшанували пам’ять односельця хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіалу. А учні школи, яка має ім’я Станіслава Ковтуна виконали патріотичний проект «Хай буде мир».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Після мітингу його учасники вирушила на кладовище, до похований Станіслав Ковтун, де вклонилися його могилі і вшанували його світлу пам’ять.

Фото без опису

 

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь