A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Що таке служба у військовому резерві та як стати резервістом

Дата: 25.07.2019 14:20
Кількість переглядів: 1656

   Фото без описуСлужбу у військовому резерві в Збройних Силах України впроваджено з 2006 року. Резервісти Збройних Сил України у добровільному порядку укладали контракт з командирами військових частин, проходили підготовку на зборах у складі штатних підрозділів під час активних практичних навчань, тренувань.

   Одне з основних завдань є створення військового оперативного резерву першої черги. У березні 2015 року прийнятий Закон, який встановлює обов’язкове зарахування в оперативний резерв військовослужбовців, які звільняються, як зі строкової служби, так і тих, хто був призваний по мобілізації. Резервісти призначаються на свої або ж вищі посади в тих частинах, підрозділах, де вони проходили службу.

   Виклик резервістів військового оперативного резерву першої черги на військову службу під час мобілізації здійснюється з оголошенням загальної мобілізації або за окремим рішенням Президента України в ході часткової мобілізації.

   Ті ж військовослужбовці, які не отримали в ході служби необхідного рівня підготовки, зараховуються в територіальний резерв. Вони можуть використовуватися для комплектування бойових військових частин за рішенням військового комісара.

   Призначення військовозобов’язаного до військового оперативного резерву не є перепоною щодо залучення його до проходження військової служби за контрактом. Навпаки, Генеральний штаб розглядає цю категорію військовослужбовців як пріоритетну для укладання з ними контрактів та комплектування ними військових частин, установ ЗСУ.

   Дана норма, якою ми відходимо від принципу виключного добровільного комплектування військового резерву, діє тільки на особливий період. По його закінченню, всім резервістам оперативного резерву буде запропоновано в добровільному порядку укласти контракт на подальше проходження служби в резерві.

  Генеральним штабом ЗСУ вже підготовлено законопроект, що передбачає забезпечення резервістів соцпакетом, аналогічним тому, який мають військовослужбовці за контрактом, а саме: безкоштовне медичне забезпечення у військово-медичних установах, пільгове отримання вищої освіти, врахування служби в резерві при обчисленні пенсії.

Як стати резервістом

  1. Прийми рішення про проходження служби у військовому резерві
  1. Обери військову частину, посаду та спеціальність для проходження служби у військовому резерві
  1. Збери необхідні документи, в разі сумніву зателефонуй до військової частини, яку ти обрав, або військового комісаріату
  2. Пройди медичний огляд та надай висновок військово-лікарської комісії до пакета документів
  1. Пройди перевірку рівня фізичної підготовленості
  1. Пройди професійно-психологічне тестування
     
  2. Надай необхідні документи до підрозділу по роботі з особовим складом військової частини для формування твоєї особової справи
  1. Підпиши контракт

За інформацією районного територіального центру
комплектування та соціальної підтримки


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь