A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Депутати селищної ради затвердили Стратегію розвитку об’єднаної громади до 2027 року

Дата: 16.07.2019 12:46
Кількість переглядів: 809

  Фото без описуА також – список проєктів-переможців селищної цільової програми «Громадське бюджетування» (бюджет участі). Ці рішення вони ухвалили на засіданні 38-ї сесії сьомого скликання, яке пройшло у п’ятницю, 12 липня.

   Провів захід Коропський селищний голова Віктор Журавель. Розгляд сесійних питань розпочали зі звіту про виконання селищного бюджету за два квартали року, який заслухали та затвердили, а також взяли до відома інформацію про те, що резервний фонд у цей період не витрачався.

  Більше коштів виділили для Програми організації та проведення громадських робіт для незайнятого населення Коропської селищної ради. Спочатку під час формування бюджету й програми для цього закладали 45 тисяч. Але вони за півроку всі використалися на оплату праці робітників у старостинських округах. А роботи вистачає. Тому депутати підтримали пропозицію додати до програми ще 50 тисяч гривень. Відтак загальна сума фінансування програми складає тепер 95 тисяч гривень. Одноголосно підтримали депутати і деякі бюджетні зміни.

Фото без опису

   Важливе рішення про затвердження основного документа в плануванні роботи Коропської ОТГ – Стратегії розвитку на 2019-2027 роки – ухвалили одностайно. Документ стратегічного розвитку ОТГ майже протягом року за підтримки Чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування розробляла спеціально сформована робоча група. Процес роботи над стратегією ми детально висвітлювали на цьому сайті – були обговорення, дискусії, «живі» діалоги.

  Проєкт стратегії на сесії представила начальник відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова.

Фото без опису

  Як повідомила вона, головна мета Стратегії – запровадження нового планування розвитку в умовах, що змінилися після об’єднання; підвищення конкурентоспроможності місцевої економіки, раціонального використання ресурсів, узгодження різноманіття інтересів, створення нових робочих місць за рахунок визначення та використання конкурентних переваг Коропської громади. І важливо − стратегія є необхідним аргументом у залученні зовнішніх ресурсів для розвитку громади.

  У цьому життєдіяльному документі діагностовано актуальний стан громади, її комунікаційної інфраструктури, локального сектору підприємництва; створено план дій із реалізації стратегії та описано можливі фінансові інструменти для цього, запропоновано каталог технічних завдань та проєктів місцевого й регіонального розвитку на найближчий час.

 Документ у повному обсязі доступний на сайті Коропської селищної ради

Фото без опису

   Після того, як депутати затвердили Стратегію і перейшли до наступного питання про затвердження переліку проєктів-переможців селищної цільової програми «Громадське бюджетування» (бюджет участі), Валентина Корольова представила результати голосування за подані проєкти. Вона констатувала дуже низьку активність жителів громади під час обрання проєкта-переможця, що навіть дивно, зважаючи на стабільну активність та постійне прагнення змін, що проявляються, наприклад, у соцмережах.

  Ми вже повідомляли, що проєктів надійшло три. Вони стосувалися оновлення музейного обладнання в Коропському музеї, розвитку «зеленого туризму» в Будищі (придбання будинків для «еко-готелю» і створення в них умов для туристів), спорудження велосипедної парковки в Коропі поблизу школи. І хоч ці три проєкти під час голосування отримали різну підтримку населення, Експертна група із реалізації програми вирішила надати можливість втілити їх усі. Адже кожен – корисний та потрібний, а всі суми, заявлені авторами проєктів, не перевищують 100 тисяч, закладених під програму. Тож тепер, оскільки є така фінансова можливість, за пропозиціями самих жителів громади у музеї з’явиться нове сучасне обладнання, біля школи спорудять потрібну велосипедну парковку, а Будище, маємо надію, отримає потужний поштовх для розвитку «зеленого туризму».

  Розвитку громади має сприяти її членство в «Асоціації об'єднаних територіальних громад». На цій сесії депутати підтримали пропозицію вступу до цієї спілки органів місцевого самоврядування.

Фото без опису

   На засіданні розглянули блок земельних питань. Зокрема депутати затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель сіл Атюша, Кучі, Лубенець, Рубаників, Пуста Гребля, Вільне, Тарасівка, Зайцеве, Рождественське, Груди, Єгорівка, Накот, Синявка, Галичівка, Лебедин, Нориця, Рижки, Билка. Ці рішення сесії розміщені на цьому сайті в розділі «Офіційні документи», тож із ними можна легко ознайомитися.

Фото без опису

   Завершили пленарне засідання питанням «Різне», в якому виступили депутати Коропської селищної ради.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь