A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Щоб не довелося платити штраф – перевіряйте своїх контрагентів

Дата: 12.07.2019 08:39
Кількість переглядів: 410

  Про це попереджають фахівці управління аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області. Так нещодавно одному з чернігівських підприємств за результатами перевірки було донараховано до сплати в бюджет 1 млн гривень. 

  Аудитори встановили, що господарські операції даного підприємства з вказаними ним контрагентами є неможливими. А, відтак, недостовірними є й показники податкового обліку, що були сформовані на підставі цих нібито операцій.

  Суму у 1 млн гривень підприємству донарахували, у зв’язку з «операціями» з придбання товарно - матеріальних цінностей та робіт/послуг, походження яких не встановлено та реальність яких нічим не підтверджено.  

  Такі висновки зроблені податківцями на підставі аналізу первинних документів, наявність яких не може бути єдиною підставою для формування  податкового кредиту.

  А взаємовідносини з «сумнівними» контрагентами, які не мають трудових ресурсів, матеріального-технічного забезпечення та не спроможні самостійно виконати взяті на себе зобов’язання, існують лише для легалізації товарно-матеріальних цінностей невідомого походження та робіт/послуг, виконавців яких неможливо встановити. Отже не дають права на віднесення їх до операцій, які формують податковий кредит  і, як наслідок, зменшують базу оподаткування підприємства.

  Даному платнику доведеться сплатити державі значні кошти та у подальшому проявляти розумну обачливість при виборі контрагентів. Адже відповідальність за наслідками вибору недобросовісного контрагента покладається саме на нього.

         Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь