A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Бюджет участі-2019: підсумки підбито

Дата: 11.07.2019 12:39
Кількість переглядів: 796

   Фото без опису30 червня закінчилося голосування за проєкти, подані на реалізацію за селищною цільовою програмою «Громадське бюджетування» (Бюджет участі) на 2019 рік. Найбільше голосів набрав проєкт зеленого туризму в Будищі – 66 голосів. Проєкт спорудження велосипедної парковки на другому місці – 44 голоси. І проєкт оновлення музейного обладнання та створення музейних експозиції у Коропі – на третьому місці із 23  голосами.

   Голоси підрахували під час засідання Експертної групи з питань реалізації цієї програми, що пройшло 10 липня, в залі засідань Коропської селищної ради.

   Розпочали захід із опрацювання результатів електронного голосування. Воно пройшло із дуже низьким рівнем активності, про що наголосила начальник відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова. Участь у онлайн-опитуванні взяли 26 респондентів. Оскільки дозволялося голосувати й за два проєкти, голосів онлайн було отримано 35. Більшість (17 голосів) підтримали спорудження велосипедної парковки. За музейний проєкт віддали голос 11 респондентів, і за туристичний проєкт у Будищі – 7.

 

 

Фото без опису

    Під час засідання відкрили скриньки для голосування та опрацювали заповнені друковані анкети.

   Найбільше респондентів (59) підтримало проєкт розвитку «зеленого туризму», за спорудження велосипедної парковки біля Коропської школи поставили «галочку» 27 респондентів, і за оновлення музейного обладнання – 12.

   Також Валентина Корольова інформувала членів Експертної групи про кількість жителів Коропщини, які підтримали той чи інший проект ще на етапі його подання на голосування. Отже, проект «зеленого туризму» підтримали 456 жителів,  велосипедну парковку – 104, музейний проєкт – 38.

   Остаточний результат поєднав дані інтернет-голосування та голосування на бланках. Тож члени експертної групи визначили переможців:

   1  місце −  «Хочеш бути щасливим − повернись до початку» (створення сільського зеленого туризму в с. Будище − 45 000 грн)

   2 місце − велосипедна парковка біля школи (Коропська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Т.Г.Шевченка − 25 000 грн)

   3 місце − «Збережемо минуле заради майбутнього» (оновлення музейного обладнання та створення музейних експозицій в смт Короп − 30 000 грн).

   Під час підбиття підсумків члени Експертної групи вирішили надати можливість реалізувати всі ці три подані проєкти, оскільки фінансування дозволяє: цьогоріч на програму Громадського бюджету заклали 100 тисяч гривень.

   Тож тепер, на найближчій сесії селищної ради будуть визначені розпорядники коштів. Автори проектів можуть долучатись і контролювати виконання свого проєкту на будь-якому етапі. До 31 грудня поточного року виконавці нададуть до Експертної групи з питань реалізації селищної цільової програми «Громадське бюджетування» (Бюджет участі) на 2019 рік звіт щодо виконання проєктів із результативними показниками (включаючи витрати) та фото виконаного об’єкту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь