A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Депутати затвердили перелік проектів, видатки на які здійснюватимуться за «інфраструктурну» субвенцію

Дата: 01.07.2019 14:29
Кількість переглядів: 709

    Фото без опису26 червня депутати селищної ради зібралися в залі засідань, аби взяти участь в ухваленні рішень 37 сесії сьомого скликання. Їх всього було винесено 168, більшість, 156 – стосувалися сфери земельних відносин.

   На захід запросили членів виконкому, працівників виконавчого апарату селищної ради, старост, представників засобів масової інформації.

   Сесії передували засідання постійних комісій селищної ради, на яких детально були опрацьовані питання порядку денного.

   За традицією сесію розпочали із невеликої церемонії привітань колег, які відзначили день народження у міжсесійний період – старости Вільненського старостинського округу Лариси Москальової й депутата по виборчому округу 20, секретаря ради Людмили Гавриленко.

  Першим рішенням підтримали зміни до Програми благоустрою території Коропської селищної ради на 2019 рік, збільшивши фінансове забезпечення на 11 тисяч 412 гривень через придбання нової мотокоси в Рождественське.

Фото без опису

Фото без опису

  Зміни внесли і до Програми щодо здійснення управління майном комунальної власності Коропської селищної ради на 2019 рік та Програми для проведення оцінки впливу на довкілля в Коропській селищній раді на 2019 рік. Друга стосується будівництва водогону у Вишеньках. Довкола цього процесу щораз з’являються нові й нові правила й завдання. Згідно з нещодавніми законодавчими змінами все, що будується в історично-заповідній зоні, має проходити під контролем археологів. П’ять з половиною  тисяч гривень селищна рада вже за їхній приїзд і роботу заплатила. Не так давно вони зробили кілька шурфів, і в одному знайшли уламок посуду, як уточнив староста Вишеньок Володимир Дяченко, датований 1 тисячоліттям. Тож тепер на місці робіт верхній шар ґрунту знімуть екскаватором, а далі вручну перевірять всю територію на наявність інших давніх предметів. Але за це все знов треба платити, тому фінансування цієї програми збільшили ще на 25 тисяч гривень.

   На затвердження депутатами винесли й зміни до прийнятої 2017 року Програми «Обдаровані діти – майбутнє Коропщини» на 2017-2022 роки в Коропській селищній раді, що були підтримані в переддень сесії на засіданні виконкому. Згідної цієї програми вже третій рік в селищній раді виплачуються премії учням, які займають призові місця в обласних та всеукраїнських етапах предметних олімпіад та конкурсах Малої академії наук, а також вчителям, які підготували переможців. Згідно з нововведеннями нагороджуватимуть і кращих вихованців Центру дитячої та юнацької творчості, які здобули перемоги аналогічних рівнів, та керівників гуртків.

  Через зазначені вище зміни до програм внесли відповідні зміни і до селищного бюджету.

Фото без опису

  На цьому пленарному засіданні депутати затвердили ставки податків і зборів на 2020-й рік.

  Кілька питань порядку денного стосувалися управління майном комунальної власності.

  Також розглянули й затвердили перелік проектів, видатки на які здійснюватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктурної субвенції об’єднаних територіальних громад. Це такі проекти:

  • капітальний ремонт приміщення Оболонської школи із застосуванням енергозберігаючих технологій;
  • капітальний ремонт глядацької зали Коропського будинку культури;
  • будівництво водогону та водопровідної башти у Вишеньках;
  •  закупівля піскорозкидача для КП «Благоустрій»
  • капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Генерала Панкова в Коропі;
  • капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Жуковського в Коропі;
  • капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Центральна в Шабалинові;

   На завершення сесії під час розгляду питання «Різне» слово взяв депутат виборчого округу №25 у Шабалинові Віктор Варава. Він повідомив про проблему, що гостро постала для жителів його села. Коропський сирзавод не розрахувався за другу половину квітня зі здавачами молока. На усні звернення люди чують лише обіцянки. А в «гарячу» літню пору ці гроші людям необхідні, вони на них розраховували. Триває сінозаготівля. Сіно цьогоріч дуже погане, для однієї корови потрібно скосити понад два гектари. А витрати на один гектар складають десь 3 тисячі гривень.

Фото без опису

  Заслухавши це, селищний голова Віктор Журавель рекомендував написати на селищну раду офіційного листа із підписами сільчан, щоб тоді звернутися письмово до керівництва заводу.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь