A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Фестиваль української пісні чарував талантами у Вишеньках

Дата: 16.06.2019 20:48
Кількість переглядів: 2458

  Фото без описуСьогодні, у велике православне свято Трійці, дороги багатьох колоритних співочих колективів Коропщини і її талановитих гостей вели до Вишеньок, де уже вдруге пройшов регіональний фестиваль «Ллється пісня від душі». До речі, цьогорічний фестиваль був ще пісеннішим та ще яскравішим. Бо ж якщо торік його учасників було дев’ять, то  в цьому році він зібрав на мальовничій землі аж 15 колективів і окремих виконавців.

 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

  На святі були ті колективи, що вже полюбилися глядачам минулорічного фестивалю. Це господарі – «Вишенька» Вишеньківського будинку культури, «Троянди» із Краснопілля, «Берегиня» із Городища, «Барвінок» із Будища, «Джерело» із Атюші, «Норд Леді» із Риботина, «Кумасеньки» із Конятина (Сосницький район) і «Чудо яблуня» із Кролевця (до речі, керівник «Чудо Яблуні»  Тетяна Сокур привезла виставку авторської фотографії). А також додалися «Десняночка» із Оболоння, ансамбль «Калина» із Обтового (Кролевеччина), «Криниченька» із Шабалинова, солісти Рождественського будинку культури Віктор Полив’ян та Микола Комар, солістка Жернівського сільського клубу Каріна Пампуха,  колектив із Сохачів, ансамбль «Берегиня» із Кролевця.

  Свято не буває без привітань і поздоровлень. На початку із вітальними словами до всіх учасників фестивалю й гостей звернулися староста Вишеньківського старостинського округу Володимир Дяченко, депутат Верховної Ради 3-го та 4-го скликань Олег Петров, Коропський селищний голова Віктор Журавель, який висловив сподівання, що з часом фестиваль гідно займе свою позицію на теренах не лише Коропщини, а й Чернігівщини і всієї держави.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Після офіційної частини розпочалося творче дійство: полилася від душі мелодійної рікою щира, барвиста українська пісня.

  Ми зняли короткі відео виступів кожного колективу, бо ж фото не передають всієї краси фестивалю. Тож насолоджуйтеся:

  Понад три години тривало пісенне свято, але час минув ніби й непомітно.

  Підсумки свята пісні підбила начальник відділу культури та туризму Людмила Самойловська, яка вручила всім дипломи за високу професійну майстерність, популяризацію української пісні та активну участь у фестивалі.

  Участь у нагородженні та привітанні всіх зірок фестивалю взяв народний депутат Анатолій Євлахов.

  Протягом фестивалю працювало непрофесійне глядацьке журі, за висновком якого були вручені призи глядацьких симпатій. Їх здобули соліст Рождественського будинку культури Віктор Полив’ян, вокальний ансамбль «Барвінок» Будищенського будинку культури, народний аматорський вокальний ансамбль «Берегиня» (Кролевець).

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Принагідно Людмила Володимирівна персонально подякувала всім спонсорам, які зробили свій внесок для того, аби це пісенне дійство відбулося.

 

  Можемо з упевненістю сказати: свято пісні вдалося, принесло море вражень та незабутніх емоцій як глядачам, так і учасникам. Живе українська пісня – і це, дійсно, гріє душу.

  Насамкінець зазначимо, що наступного року фестиваль може кардинально змінити свій формат. Якщо вдасться втілити задум, то його зроблять вечірнім і проведуть уже не біля будинку культури, а на березі мальовничої Десни. Тож сподіваємося, що пісенний фестиваль у Вишеньках невдовзі вийде на нові обрії.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь