A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Трояндами розквітнув прекрасний ювілей. І піснею полинув…

Дата: 07.06.2019 16:05
Кількість переглядів: 916

   Фото без описуЦього прекрасного червневого дня 70-й ювілейний день народження зустріла ветеран праці Катерина Михайлівна Чигрин із Риботина. Ювілярка ось уже 13 років очолює спілку ветеранів у Риботині. Вона весела вдачею, залюблена в українську пісню, працьовита трудівниця і вправна господиня, турботлива дружина, матуся, бабуся і прабабуся. Свято зібрало в оселі Катерини Михайлівни її щасливу рідню. Завітали на гостини із вітаннями, квітами й нагородою голова районної організації ветеранів війни та праці Микола Заболотний і староста Риботина Володимир Капиця.

   Ювілярці за багаторічну сумлінну працю, значний вклад у ветеранський рух та з нагоди 70-річчя вручили почесну грамоту Коропської селищної ради за підписом заступника селищного голови Василя Кравченка.

 

 

Фото без опису

  …Коріння ювілярка має в Карильському. Там народилася. А десятирічку закінчувала в Коропі. Одразу після школи пішла на роботу в харчовий комбінат – робила лимонад, пекла пряники. А тоді, у 20 юних літ, трапився любий серцю риботинець, що працював водієм. У парі із Миколою Кузьмичем уже понад піввіку − 11 січня відсвяткували «золоте» весілля.

   Жили спочатку в батьківській хаті в Риботині, потім збудували просторіший дім.

  На роботу Катерина Михайлівна пішла спочатку в тутешній колгосп, працювала і по наряду, і на фермі. Не забарилися в молоду родину лелеки. Спочатку народився син Петро (нині живе в Києві з родиною), потім − дочка Тетяна, яка живе в Риботині.

   Згодом, у 1980 році, пішла працювати в споживче товариство продавцем. Пропрацювала за прилавком 23 роки, до самої пенсії.

   Має ювілярка неоціненне багатство, з яким почувається дуже щасливою − п’ять внуків і чотири правнуки. Усіх любить, пишається їхніми успіхами.

  Говорить, часом подруги кличуть на лавку, поспілкуватися та відпочити. А вона відмовляє жартома: каже, не закінчився ще в неї «дитячий процес», треба няньчити. І через це вона невимовно щаслива.

  Успішно виконує  Катерина Михайлівна свої громадські обов’язки, очолюючи місцеву спілку ветеранів. 2006-го року тодішній сільський голова Риботина Василь Кравченко наполіг, аби саме вона стала головою організації.

  І захоплень має до душі чимало, хоча зараз, звісно, все менше й менше може присвячувати їм час.  А раніше і вишивала, і плела, і співати любила дуже. Хоч і хотіла, та у молодості не вийшло виступати на сцені. Зате її донька Тетяна втілила мамину мрію – співає в гурті «Норд Леді» Риботинського будинку культури, багато де буває із виступами.

  І вдвох, родинним дуетом, завели вони в два голоси дзвінке «Ой зелене жито, зелене»…

  Залишивши Катерині Михайлівні нагороду, найщиріші вітання, побажання здоров’я на многая літ і квіти, гості й самі не зосталися із порожніми руками. Несподіваним і приємним дарунком на згадку про цей день стали плетені корзини, які виготовляє господар Микола Кузьмич.

 

Фото без опису

  Ось із такою талановитою, працьовитою і гостинною родиною ми вас сьогодні познайомили. Побажаймо ж щасливих добрих літ ювілярці та її рідні!

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь