A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Капремонт дороги в Шабалинові та нові мотопомпи для пожежних команд: сесія затвердила зміни до Плану соціально-економічного розвитку на поточний рік.

Дата: 30.05.2019 15:47
Кількість переглядів: 960

   Фото без описуДепутати селищної ради у вівторок, 28 травня, зібралися на чергову 36-ту сесію сьомого скликання, яку провів селищний голова Віктор Журавель.

  За традицією перед початком сесійного зібрання привітали оплесками тих колег, які зустріли дні народження у міжсесійний період. Успіхів на життєвій і робочій нивах побажали депутатам Віталію Супруну,  Миколі Киселю, Миколі Яцечку, Руслані Кудрицькій, і старостам Наталії Хоменко, Володимиру Дяченку, Володимиру Сивцю, Володимиру Гавриленку.

І знову про водогін у Вишеньках

  Учать у роботі пленарного засідання взяли члени виконавчого комітету, працівники виконавчого апарату, старости, редактор районної газети «Нові горизонти».

  На розгляд депутатів було винесено 285 питань, більшість із яких – зі сфери земельних відносин: про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою та її затвердження, про припинення права користування земельною ділянкою тощо.

  А розпочали із питань фінансів – заслухали й затвердили звіт про виконання селищного бюджету за перший квартал року, що його представила начальник фінансового відділу Наталія Басанець, взяли до відома інформацію про те, що резервний фонд не витрачався.

Фото без опису

  Далі внесли зміни до Плану соціально-економічного розвитку Коропської ОТГ на поточний рік, а саме: поточний ремонт частини дорожнього покриття по вулиці Жуковського у смт Короп (190 тисяч гривень) замінили на капітальний (500 тисяч гривень) та включили кілька нових проектів: капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Центральній у с. Шабалинів (700 тисяч гривень) і придбання мотопомп для пожежних команд об’єднаної громади (4 одиниці на суму 40 тисяч гривень).

Фото без опису

  Також зміни внесли до затвердженої раніше Програми для проведення оцінки впливу на довкілля – заклали  для археологічних робіт 25 тисяч. Навіщо ці роботи? На жаль, поки що громада не має змоги самостійно вирішувати всі господарські справи на її  території, хоч це було б і логічно. Мова про водопровід у Вишеньках, будівництво якого фактично «керується» численними столичними установами. До того ж, постійно вносяться зміни до законів і приймаються додаткові рішення. Закон диктує необхідність навіть археологічних розкопок. Тож поки що треба займатися паперовими справами, ніж конкретною будівельною роботою. Це і затягує процес.

За рахунок вільного залишку бюджету

  На сесії депутати підтримали виділення асигнувань за рахунок вільного залишку бюджетних коштів селищного бюджету.

  Із його загального фонду спрямували 971 тисячу 412 гривень. Зокрема 455 тисяч – на реконструкцію котельні Шабалинівської школи; 40 тисяч − для оплати за виготовлення проектно-кошторисної документації на капремонт дороги в Шабалинові; 467 тисяч – на капітальний ремонт покрівлі дитсадка в Коропі; 11 тисяч 412 − для придбання мотокоси у Рождественський старостинський округ.

  Внесли і відповідні зміни до кошторису ОТГ на поточний рік.

Фото без опису

  На балансовий облік відділу культури та туризму селищної ради передали електровелосипед, що був у комунальній власності селищної ради.

Фото без опису

  Встановлення зменшеного розміру орендної плати, як цього просив приватний підприємець – власник магазину у Рождественському, депутати за рекомендацією бюджетної комісії не підтримали, оскільки не побачили підстав для такого вибіркового рішення.

  Селищна рада взяла на себе зобов’язання забезпечити житлом майбутнього медпрацівника

  У січні цього року набрала чинності постанова про те, що право на першочергове зарахування до медичних навчальних закладів за держзамовленням мають абітурієнти, які будуть відпрацьовувати в сільській місцевості. Однією з умов проходження конкурсу на безоплатне навчання є рішення органу місцевого самоврядування про взяття зобов’язань забезпечити житлом майбутнього працівника не менше ніж на 3 роки.

  Із листом про взяття таких зобов’язань до селищної ради звернулися керівники закладів охорони здоров’я Стефанія Миронова та Микола Сємака. Незабезпеченість медичними кадрами на Коропщині є. Сьогодні по первинному центру медико-санітарної допомоги є 4 вакансії (2 сімейних лікарі по Коропу і по одному в Атюші та Нехаївці), в ЦРЛ аж 8 вакансій.

  Тож надалі, якщо такі вступники будуть, селищна рада прийматиме рішення уже стосовно придбання житла для медпрацівників чи його ремонту.

Фото без опису

  Після розгляду обширного блоку земельних питань, депутати ухвалили рішення про розподіл комп’ютерного обладнання, що надійшло із Міністерства соціальної політики на суму 240 тисяч гривень. Техніку розподілили між відділом−службою у справах дітей селищної ради, сектором сім’ї, дітей, молоді та спорту і територіальним центром – по дві одиниці.

Фото без опису

Фото без опису

  На завершення пленарного засідання селищний голова Віктор Журавель дав депутатам і всім присутнім відповідь на запитання, яке досить часто чути від громадськості: чому при проведені ямкового ремонту оминули вулицю Вознесенську, адже цей шлях відверто один із найгірших у Коропі. Річ у тім, що на відрізку від повороту на вулицю Шевченка майже до повороту на вулицю Гагаріна планується капітальний ремонт. Коли – достеменно невідомо, але Обласне управління капітального будівництва, у віданні якого перебуває ця дорога,  уже  завершило тендерні процедури.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь