A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Місцеві бюджети Чернігівщини отримали понад 1,7 млрд гривень податків

Дата: 24.05.2019 16:07
Кількість переглядів: 469

  У Головному управлінні ДФС в області повідомили, що місцеві бюджети усіх рівнів Чернігівської області у січні-квітні 2019 року поповнились на 1767 млн грн податків і зборів.

  Найбільше - понад 62 відсотки доходів бюджетів територіальних громад -  забезпечено за рахунок податку на доходи фізичних осіб, якого надійшло 1097 млн грн від оподаткування заробітної плати, інвестиційних доходів, здавання майна в оренду.

  Від сплати податку на майно формується ще 16 відс. доходної частини бюджетів – понад 277 млн гривень сплачено за оподаткування земельних ділянок, житлової та нежитлової нерухомості та транспорту преміум-класу.

  Єдиного податку на підприємницьку діяльність юридичними особами та підприємцями сплачено 264 млн грн, чим забезпечено 15 відс. загальної суми надходжень.

  Доля решти податків незначна і становить 7 відс. загальної суми (податку на прибуток надійшло майже 19 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 44,9 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та пального – 48,8 млн грн, плати за ліцензії на продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв – 5,7 млн грн, екологічного податку – 8,5 млн гривень). 

  Найбільшу частку надходжень у січні-квітні 2019 року забезпечено установами сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (25 відс. загальної суми або 437 млн грн). Також у значних розмірах бюджети територіальних громад поповнили сільськогосподарські підприємства (19 відс. або 337 млн грн), промислові підприємства (15 відс. або 264 млн грн), а також підприємці і громадяни - платники податку на майно (14 відс. усіх сплачених до бюджетів податків – 249 млн грн). Значно менші суми від сплати податків надійшли до місцевих бюджетів від підприємств торгівлі та громадського харчування (7,9 відс. доходів місцевих бюджетів – 139 млн грн), транспорту – 6,6 відс. (116 млн грн), галузі лісового господарства – 3,1 відс. (55 млн грн), будівельників  – 1,5 відс. (27 млн грн).

                                     Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь