Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Цієї ночі коропчан вулицями селища водив… гетьман Дем’ян Ігнатович

Дата: 18.05.2019 13:57
Кількість переглядів: 1178

Фото без описуДовго й ретельно планували, і нарешті втілили. У Коропі  вчора провели акцію «Ніч у музеї». Незвичне дійство із театралізованими екскурсіями зі свічками, пішими відвідинами історичних місць разом із видатними коропськими постатями присвятили двом сьогоднішнім святам − Міжнародному Дню музеїв та Дню Європи.

А почалося все увечері біля Коропського регіонального історико-археологічного музею із виступу начальника відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмили Самойловської, яка розповіла про будні музейної справи, про підготовку до цього заходу, про важливість розвитку культури в містечках і селах, звісно ж, привітала всіх, хто прийшов.

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Аматори коропської сцени адресували гостям пісенні вітання. У цей час любителі фотографуватися використовували фотозону, обладнану неподалік.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Далі слово взяла директор музею Тамара Гриценко, яка запросила всіх на екскурсію при свічках.

 Фото без опису

Фото без опису

  Навіть можна позаздрити тим, хто в музеї був уперше – знайомство із закладом було цікавим і атмосферним. Та й тим, хто відвідував його навіть не один раз, не було коли сумувати. По-перше, тут  організували нову експозицію із давніми речами дівчини, яка готувалася до шлюбу, та вишитими рушниками, інтерактивну вікторину.

  По-друге – можливість потримати (чи навіть одягнути) музейні експонати.

Фото без опису

  І найочікуваніше – знайомство із відомими постатями. Зокрема зі щедрою Бабою Калачихою та гетьманом Дем’яном Ігнатовичем. В цих відомих персонажів вдало і талановито втілилися наукові співробітники музею.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Разом із ним після екскурсії музеєм всі вирушили на прогулянку історичними місцями Коропа. Побували в Іллінській церкві-фортеці, поблизу синагоги, на Плавучому мосту. Дорогою гетьман розповідав історії із коропської минувшини, відповідав на запитання. До речі, у вечірній ході взяло участь багато дітей, і саме вони найактивніше спілкувалися із гетьманом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У меморіальному музеї Миколи Кибальчича, що в будинку, де він народився і виріс, усіх чекав сюрприз – зустріч із самим винахідником.

Фото без опису

Фото без опису

Звершилася «Ніч у музеї» показом фільму про топ-п’ятірку музеїв світу та стрічки від місцевого кіноаматора Дмитра Козла про будівництво дамби біля Десни.

Фото без опису

Ті найвитриваліші гості свята, які дочекалися фіналу, змогли загадати бажання і запустити в нічну вись небесного ліхтарика із думкою про те, що це бажання неодмінно здійсниться.

Фото без опису

Після вчорашнього вечора можна з упевненістю сказати: колективна праця працівників музею, будинку культури та бібліотеки, всіх небайдужих помічників вдалася на «Ура!». А наш музей і далі планує дивувати: як сказала директор закладу Тамара Гриценко, вони планують й інші цікавинки, які є у великих містах та потужних музеях, приносити на Коропську землю. Тож обов’язково стежте за новинами і беріть участь у культурно-масових заходах.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь