A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Завдяки професійній допомозі, яку надав фахівець Коропського бюро, з боржника стягнуто аліменти на утримання дитини

Дата: 10.05.2019 13:43
Кількість переглядів: 713

   Фото без описуУ жовтні 2018 року до Коропського бюро правової допомоги звернулась жінка за сприянням у стягненні аліментів з колишнього чоловіка.

   На підставі наказу Менського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги інтереси клієнтки під час вирішення даного питання представляла заступник начальник відділу Коропського бюро правової допомоги Дарина Мальцева.

  Під час спілкування з клієнтом працівником бюро було з’ясовано, що жінка неодноразово зверталась до свого колишнього чоловіка з проханням матеріального утримання їхнього спільного сина, адже він має інвалідність та потребує допомоги і фінансових витрат не тільки на лікування, але і навчання, адже навчається у Комунальному закладі «Сосницький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради. Колишній чоловік ухилявся від участі у вихованні дитини і відмовлявся від утримання сина.

  У ході підготовки справи для звернення до суду було з’ясовано, що колишній чоловік клієнтки працює, має стабільний дохід, але відмовляється допомагати сину та забезпечувати йому матеріальну підтримку.

  Зібравши необхідний пакет документів, працівник бюро звернулась до Коропського районного суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів на дитину.

  Згідно зі статтею 160 Цивільного процесуального кодексу України судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу. Із заявою про видачу судового наказу може звернутися особа, якій належить право вимоги, а також органи та особи, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

  Відповідно до статті 183 Сімейного кодексу України стягувач аліментів має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину – однієї чверті, на двох дітей – однієї третини, на трьох і більше дітей – половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

  27 лютого 2019 року, розглянувши заяву клієнтки місцевого центру про видачу судового наказу про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, Коропським районним судом Чернігівської області було прийнято рішення про стягнення з батька неповнолітнього хлопчика аліментів на утримання дитини у розмірі ¼ частки заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку, починаючи з 12.12.2018 року і до закінчення навчання, але не більше, ніж до досягнення ним 23 років. Судовий наказ набрав чинності 29 березня 2019 року.

  Нагадуємо, що правову допомогу можна отримати звернувшись до Коропського бюро правової допомоги з 09-00 год. до 18-00 год. з понеділка по п’ятницю за адресою: смт. Короп, вул. Успенська, 2, тел.:(04656) 2-12-62.

  Також за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД з 9-00 год. до 18-00 год. за адресою: м. Мена, вул. Титаренка С., 6-А , тел.: (04644) 3-30-01.

   Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

 

Із офіційного веб-сайта регіонального центру
з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь