A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Карильському провели квест за здоровий спосіб життя

Дата: 25.04.2019 12:55
Кількість переглядів: 733

Фото без описуВже 12 років, із 2007-го, на Коропщині діє дитячий парламент, зі своїм президентом та міністрами. Започаткували його ще при районному центрі дитячої творчості. Дитячий парламент є і в створеному в Коропській об’єднаній громаді центрі дитячої та юнацької творчості. Його складають лідери самоврядування шкіл громади. Активні, ініціативні та завзяті його учасники періодично збираються на різні заходи-засідання, зокрема і виїзні. Вчора їм та їхнім педагогам-організаторам гостинно відчинила двері Карильська школа.

  Тут юні парламентарі зі шкіл Коропської громади взяли участь  спортивно-оздоровчому квесті «Молодь обирає здоров’я». Захід присвятили щорічному Всесвітньому дню здоров’я, який відзначили 7 квітня.

  Ще у холі закладу гостям влаштували невеличку церемонію прийому із побажаннями завжди бути здоровими, активними й цілеспрямованими.

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Карильська школа славиться розвитком туристсько-краєзнавчої роботи, яку успішно очолює тут вчитель історії Сергій Пономарчук. До того ж, заклад не має актової зали, тому традиційно карильським дітям ближчі заходи в русі, на подвір’ї, на природі. Тому саме Карильська школа стала чудовою базою для проведення квесту до Дня здоров’я.

  Розпочався вчорашній захід творчим вітанням від юних місцевих талантів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Далі насичений день продовжився квестом на шкільному стадіоні.

  Квест у цьому значенні (із англійської quest — «пошук») – інтелектуально-екстемальний вид ігор, який можна назвати своєрідним видом спорту. На меті його учасників – пошук за найкоротші терміни контрольних пунктів, заданих організаторами.

  – За планом всі учасники поділяться на три команди, до кожної долучається один учень із Карильської школи. Далі діти повинні пройти шлях із семи локацій і виконати завдання, щоб отримати підказку, куди рухатися далі, − розповіла суть заходу заступник директора з виховної роботи Валентина Приходько.

Фото без опису

Фото без опису

  Педагог-організатор Ірина Коток дала старт квесту, і дітипомчали виконувати завдання на своїх локаціях: вгадувати назви лікарських рослин за фотографіями, визначати шкідливу та корисну їжу, працювати із туристичним спорядженням, надавати «першу медичну допомогу», і робити багато чого іншого.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Квест завершився захистом агітплакатів на тему здоров’я, які намалювала кожна із команд.

Фото без опису
 

  Після цього вчитель фізичної культури Андрій Медведь запропонував парламентарям відвідати «станцію спортивну» та взяти участь у командних естафетах.   На шкільному стадіоні в ці миті панувала атмосфера неймовірного азарту.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Під час завершальної церемонії всіх привітала заступник директора з навчальної роботи Людмила Назаренко, депутат Коропської селищної ради. Кожному з учасників квесту вона вручила грамоту й подякувала за активність, дотримання здорового способу життя.

Фото без опису

  − Молодь повинна дбати за здоров’я. Адже здорові люди – це здорова нація. Вам, шановні діти, творити наше майбутнє, робити все для того, щоб Україна була щасливою, багатою, заможною, − зазначила Людмила Олександрівна. – У вас усе життя попереду, але всі ми, педагоги й батьки, хочемо, щоб ви знайшли правильну стежку у житті й спланували його так, аби нам було за вас не соромно, і ми пишалися вами.

Фото без опису

  Директор Коропського центру дитячої та юнацької творчості Олена Куніцина долучилася до вітань і побажань, кожному з парламентарів передала вітамінні презенти.

Фото без опису

Фото без опису

Того дня від дітей почули тільки схвальні й захопливі відгуки. Цікаві знайомства та весела робота в команді, гарна погода та чудовий настрій – це день точно запам’ятається юним парламентарям надовго.

  − Дуже дякуємо педколективу та учням Карильської школи за теплий прийом та гарно організоване свято, − сказала президент парламенту дітей Коропщини учениця Нехаївської школи Аліна Колода.

Фото без опису

  До речі, нам стало відомо, що і в Коропі невдовзі планується проведення подібного заходу для молоді. Історичний квест організує сектор сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради орієнтовно до дня захисту дітей, що відзначається 1 червня. Стежте за нашими новинами.

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення 
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь