A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Зарибили Карпівку мальками коропа

Дата: 17.04.2019 14:44
Кількість переглядів: 1011

  Фото без описуВажлива подія відбулася сьогодні, 17 квітня, в житті коропських любителів риболовлі. У воду озера Карпівка відрами і бідонами спустили 225 кілограмів малька коропа із невеликими домішками товстолоба й білого амура. Ініціював зариблення затятий рибалка, депутат Коропської селищної ради Руслан Марченко разом зі своїми друзями й товаришами по «рибній тусовці». Коропщина – рибальський край. До сьогоднішньої доброї справи фінансово долучилися аж 117 місцевих любителів порибалити.

  «Весна! Як кажуть, селянин плуга точить, а коропець вудку мочить! Та все складніше сім'ю годувати, адже не тільки брати, а й у воду щось треба кидати! І щоб запобігти повному лиху, громада рибацька зібралась рішати!!!» − написав напередодні Руслан Григорович на своїй сторінці у Фейсбуку, запрошуючи всіх охочих долучитися до події.

  Її передісторія розпочалася ще торік. За цей час спільними зусиллями зібрали 14 тисяч гривень. Їх поклали на депозит, тож вийшло більше на 400 гривень.

  І ось у близький до обіду час до Павучого мосту під’їжджає транспорт прямо із конотопського рибгоспу, де брали мальків. Чоловіки-рибалки беруть відра, бідони, і випускають маленьких коропів у їхній новий дім.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  За зібрані кошти через тиждень ще планують купити 100 кілограмів мальків товстолоба, щоб він трохи з’їв зелень, яка заважає.

   Також рибалки будуть раді, якщо до їхньої справи долучаться ще небайдужі. Внески радо прийматимуться в новому рибальському магазині поблизу «Аврори» в Коропі.

  − Дякую всім хто прийшов, хто взяв участь, − бере слово організатор акції зариблення. – Сьогодні вперше у Карпівку впустили Коропа! За своєї пам’яті я його не бачив тут. Але, кажуть, козаки колись звідси ловили багато коропа. Тому він і зображений на гербі нашого містечка.

Фото без опису

 Вся риба у Карпівці. Учасники акції аплодують: справа вдалася! Тож можна у майбутньому сподіватися на добру риболовлю. Доступ до водойми, звісно ж, відкритий для всіх, рибалити може будь-хто, звісно ж, законними методами − без електропідсак і сіток. Карпівка сьогодні стала багатшою, але мальок може й не вирости, якщо попаде в сіті чи пошкодить себе об них. Тому рибальська спільнота вирішила: попередити всіх, хто рибалить таким способом, і закликати терміново прибрати це знаряддя із води.

  …Взимку, на Водохреще, Руслан Марченко організував на цій же Карпівці змагання із зимової риболовлі. Відпочили чудово, гарно провели час, поїли смачнючої ухи… але жодної рибки, як не старалися, не впіймали.

   Можливо, після сьогоднішньої акції наступні змагання видадуться рибними? Будемо в це вірити.

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь