A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сесія надала дозвіл на виготовлення проектів для ремонту ще шести доріг у Коропській об’єднаній громаді

Дата: 16.04.2019 15:24
Кількість переглядів: 1008

  Фото без опису 12 квітня депутати селищної ради зібралися для участі у тридцять четвертій сесії сьомого скликання. Частина питань, які того дня розглянули обранці жителів громади, стосувалася надання дозволів на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний і поточний середній ремонт доріг у Коропі, Атюші, Придеснянському та Риботині.

   У ході пленарного засідання депутати надали дозвіл на розроблення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт дорожнього покриття

  • вулиці Генерала Панкова у Коропі;
  • вулиці Маршала Руденка у Коропі;
  • вулиці Жуковського у Коропі;

і на поточний середній ремонт дорожнього покриття

  • вулиці І. Приходька в Атюші;
  • вулиці В. Микитенка у Придеснянському,
  • вулиці Миру в Риботині;

Фото без опису

  А розпочали офіційний захід затвердженням нової селищної цільової програми. Вона стосується підтримки діяльності Новгород-Сіверського міжрайонного відділу управління Служби безпеки України в області, до відання якого за територіальністю належить Коропщина. Для підтримки матеріально-технічного забезпечення відділу цією програмою передбачили 40 тисяч гривень на 2019-й рік.

Фото без опису

Фото без опису

  До програми із соціального захисту та підтримки громадян Коропської ОТГ депутати внесли зміни в ту частину, де йдеться про її фінансування. Як стало відомо від начальника відділу соцзахисту Лариси Ларченко, із обласного бюджету надійшли 30 тисяч гривень, що виділяються депутату обласної ради Миколі Миснику на виконання його повноважень. Ці кошти він передав для надання адресної матеріальної допомоги землякам, а тому селищну програму необхідно було викласти в новій редакції.

Фото без опису

  Далі депутати одностайно підтримали виділення асигнувань за рахунок вільного залишку коштів селищного бюджету. По-перше, вони проголосували за розподіл коштів по спеціальному фонду селищного бюджету в сумі 960 тисяч 500 гривень. Зокрема відділу освіти селищної ради направили 819 з половиною тисяч на капітальний ремонт покрівлі дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» у Коропі (за рахунок коштів 2018-го року по субвенції з держбюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій).

Фото без опису

  Відділу освіти спрямували 39 тисяч гривень власних коштів селищної ради 2018-го року на співфінансування використання резерву коштів освітньої субвенції із держбюджету у 2018-му році на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у школах (тобто, облаштування внутрішніх туалетів). Основна сума на такі роботи − 350 тисяч – буде надана із державного бюджету через обласний.

  Також Коропській селищній раді − 102 тисячі гривень на коригування проекту реконструкції каналізаційних очисних споруд у Коропі за рахунок коштів Фонду охорони навколишнього природного середовища (надходження попередніх років). 3 мільйони 200 тисяч на реконструкцію очисних виділено із обласного бюджету рішенням обласної ради.

  По загальному фонду бюджету рішенням сесії розподілили 417 тисяч 327 гривень, зокрема на фінансовий відділ для надання субвенції державному бюджету: 80 тисяч – на програму підтримки пожежної частини і 40 тисяч – на програму підтримки відділу СБУ, про що йшлося вище. 100 тисяч спрямували селищній раді на виконання програми для проведення оцінки впливу на довкілля у Коропській селищній раді і 197 тисяч 327 гривень за рахунок додаткової дотації, яка надійшла торік – відділу освіти селищної ради на оплату енергоносіїв.

  Ще одним рішенням депутати підтримали зміни до кошторису селищної ради.

  Зокрема, 7 тисяч гривень перенаправили в районний бюджет для придбання велосипеда у Риботинський фельдшерсько-акушерський пункт. 70 тисяч спрямували для придбання ноутбуків для сільських будинків культури, оскільки під час нещодавніх співбесід зі старостами була озвучена їхня потреба для творчої роботи.

  373 тисячі 300 гривень передали із загального фонду в спеціальний на фінансування проекту з переробки відходів деревообробної промисловості. Цей проект відібрано обласною адміністрацією по фонду регіонального розвитку. Також 10 тисяч спрямували у бюджет розвитку на придбання пам’ятника загиблим воїнам у Поліське.

  10 тисяч (кошти, що виділені на виконання повноважень депутата обласної ради Миколи Мисника) перенаправили по відділу культури на створення в Коропі пам’ятника Дем’яну Ігнатовичу.  

  На сесії депутати підтримали утворення комунального підприємства «ВОДА СЕРВІС» Коропської селищної ради.

  Інші питання, які вони розглянули, стосувалися переважно сфери майнових і земельних відносин. Зокрема, була надана згода на прийняття у комунальну власність земельних ділянок із державної власності – пасовища в Шабалинові і Вільному.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Після розгляду всіх питань порядку денного у питанні «Різне» завідувач сектору сім’ї, дітей, молоді та спорту Оксана Нестеренко розповіла про Всеукраїнську благодійну акцію «Серце до серця», метою якої є збір коштів для придбання кардіологічного обладнання в обласну лікарню.

Фото без опису

  Оксана Миколаївна закликала депутатів долучитися до доброї справи. Вони відгукнулися й зробили внесок у захист здоров’ю своїх юних земляків.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  За традицією, ще перед початком пленарного засідання усно поздоровили тих колег, які відсвяткували дні народження у міжсесійний період – Ольгу Чернявську та Олександра Шкуратова.

  У роботі сесії брали участь члени виконкому та працівники виконавчого апарату селищної ради, старости старостинських округів

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь