A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Завершилися співбесіди зі старостами: пріоритетні завдання обрані

Дата: 11.04.2019 20:10
Кількість переглядів: 832

   Фото без описуЦикл співбесід Коропського селищного голови, керівників структурних підрозділів селищної ради із очільниками старостинських округів добіг до завершення 8 квітня. Про першочергові заплановані на втілення завдання того дня говорили старости із Риботина, Рождественського, Городища, Поліського та Атюші.

  Як і під час двох попередніх співбесід, проведених минулого тижня, участь у заході взяли й керівники будинків культури.

  Першими про життя та потреби Риботина – в загальному плані та з огляду на складову культури – говорили очільник тутешнього старостинського округу Володимир Капиця та директор Риботинського БК Ольга Лебідь.

 

Фото без опису

  У планах старости на поточний рік – роботи із благоустрою: випилювання дерев, ремонт колодязя, грейдерування й підсипка доріг тощо. Також Володимир Олександрович принагідно розповів про те, що вже встигли зробити цьогоріч: на кладовищі встановили вбиральню, випиляли дерева біля озера та біля церкви, прибрали чагарники.

  Далі староста працюватиме над вдосконаленням вуличного освітлення – 10 ліхтарів для цього надасть селищна рада. Неабиякою проблемою, якої не вдалося позбутися за один раз, є надокучливі кущі на кладовищі. Для боротьби з ними планують застосовувати не лише сокиру, а й один із популярних хімічних засобів.

   Коли з рослинами-шкідниками в Риботині наполегливо борються, то корисні дерева, навпаки, висаджують. На непривітному місці в Риботині посадять невеличкий фруктовий сад.   

      Дуже розчаровує старосту той факт, що деякі жителі села, власники нежилих обійсть, занедбали їх і не реагують на зауваження.

  В ході співбесіди зі старостою Риботина  визначили те, в чому сприятиме селищна рада. Зокрема будуть надані 10 ліхтарів вуличного освітлення, дизпаливо.

   Дуже схвальні відгуки про свою роботу отримала на співбесіді директор будинку культури Ольга Лебідь. Всі згодилися на тому, що колектив Риботинського БК «Норд-Леді» є прекрасним «брендом» Риботина та всієї Коропщини. Значна увага селищної ради торік була спрямована на матеріальну базу закладу: 40 тисяч виділено на апаратуру, 20 – на костюми.

Фото без опису

   Сама ж будівля давно не знала ремонту, а тому під час співбесіди обговорили можливі варіанти її естетичного покращення: монтаж підвісної стелі, фарбування стін, заміна дверей та вікон. Почати вирішили із вікон – відділ культури та туризму виділить для цього 20 тисяч гривень.

   Інтереси Рождественського на співбесіді представляли староста Анатолій Гейко та директор будинку культури Микола Комар.

Фото без опису

      По-перше, на заході спланували навести лад на кладовищі. Серед іншого староста висловив бажання освітлити вулицю Незалежності, про що просять жителі села, доосвітлити вулицю Борисівку. 500 метрів проводу та 10 ламп вуличного освітлення для цього будуть надані.

Чимало проблем накопичилося за роки функціонування будинку культури. Якусь частину із них можна вирішити зараз. Наприклад, уже замовили вбрання сцени, виділять 10 тисяч на нові двері.

   Про потреби Городища говорили на співбесіді староста Наталія Антоненко та директор тутешнього будинку культури Світлана Власенко.

Фото без опису

   Наталія Петрівна розпочала розмову з потреби робітника із благоустрою в селі. Окрім наведення ладу в самому Городищі, треба зробити це на сміттєзвалищі. Потрібно усунути проблеми з вуличним освітленням, ліквідувати протікання даху адмінприміщення старостинського округу. 

  Так вийшло, що по всьому Городищенському старостинському окрузі аж 30 колодязів, але в центрі села немає жодного, тож працівники будинку культури змушені носити воду із дому. Аби такого надалі не було, запланували в центрі пробити свердловину.

Фото без опису

  Будинок культури в Городищі працює на повну потужність, директор закладу – на своєму місці, до того ж, є чудова і робоча, і творча співпраця зі старостою. Наталія Петрівна, до речі, − активна учасниця художньої самодіяльності в селі. За кошти відділу культури та туризму цьогоріч придбають ноутбук для БК, виділять частину коштів на ремонт даху закладу.

  Потреби свого старостинського округу озвучила на співбесіді очільниця Поліського Надія Солошенко, яка до Коропа приїхала разом із директором будинку культури Тетяною Супрун.

Фото без опису

   Староста озвучила потребу грейдерування доріг, надання техніки для вивезення випиляних дерев і видалення аварійного дерева.  

   Цьогоріч у Поліському буде збудована асфальтна дорога за спільного фінансування селищної ради та інвесторів – товариства «Агрікор Холдинг».

   На прохання старости на кладовищі буде встановлений пам’ятник на могилі невідомих солдатів Другої світової.

Фото без опису

   Цьогоріч Поліському виповнюється 400 років. До цієї події влітку планують провести День села, тож староста запланувала трохи причепурити будинок культури. Допомогу для цього надасть відділ культури та туризму.

  Останнім із усіх старост пройшов співбесіду оільник великої Атюші Станіслав Пилипець. Разом із ним співбесіду відвідав керівник убдинку культури Віктор Крупина.

   Під час заходу Станіслав Іванович поділився багатьма планами щодо благоустрою, озвучив чимало ідей для села.

Фото без опису

  Спільно запланували підсипати піском і прогрейдерувати дороги, провести ямковий ремонт кількох вулиць, обгородити кладовище. Селищна рада надасть 15 ліхтарів на освітлення Лубенця та Пустої Греблі, 5 потужніших ламп для Атюші, допоможе із заміною вхідних дверей адмінприміщення старостинського округу. Комунальне підприємство «Благоустрій» встановить кілька контейнерів для пластикових пляшок.

   Протягом року для пожежної частини селищна рада придбає мотопомпу, для Атюшівського будинку культури невдовзі куплять ноутбук. Також планують закласти вікна глядацької зали, щоб краще зберігалося тепло.

   Цьогоріч замінять вікна блоку молодших класів у школі – всього 20 штук.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь