Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Співбесіди зі старостами тривають

Дата: 07.04.2019 11:04
Кількість переглядів: 990

   Фото без описуЦього тижня в Коропській ОТГ знову стартувало започатковане торік спілкування про актуальні питання життєдіяльності сіл у формі співбесіди між старостами та Коропським селищним головою. У п’ятницю на таку робочу зустріч із Віктором Журавлем, його заступниками та секретарем селищної ради, керівниками відділів завітали старости Оболонського, Карильського, Краснопільського, Билського, Будищенського та Шабалинівського старостинських округів.

  Очільник Оболоння Володимир Гавриленко турбується станом комунальних доріг у селі, і саме цією проблемою розпочав співбесіду. Під час її проведення вирішили, що цьогоріч організують висипку доріг. Із навантажувачем для цих робіт допоможе селищна рада.

  Іншим проблемним питанням є дах будинку культури, який протікає. Відділ культури та туризму готовий надати 50 тисяч для його ремонту.

Фото без опису

  Обговорили й інші плани, із втіленням яких також допомагатиме селищна рада − видалення аварійних дерев, побудова свердловини для забору води пожежним авто і придбання нового двигуна для нього, підгортання сміттєзвалища, ремонт пам’ятника в центрі села, доповнення вуличного освітлення кількома ліхтарями. Але основним проектом в Оболонні, який має втілитися цьогоріч, є заміна вікон у місцевій школі.

Фото без опису

  Завершили співбесіду із Володимиром Дмитровичем обговоренням теми розвитку культури в селі. На жаль, глядацька аудиторія через зменшення населення вже не така широка, як раніше, а обігрівати велику напівпорожню залу – недешеве задоволення. Як розповіла директор БК Валентина Чусь, для глядачів запланували обладнати невеличку залу, її вже буде достатньо для всіх охочих переглянути концерт.

  Про роботу будинку культури начальник відділу культури та туризму Людмила Самойловська висловилася дуже схвально. Село бере участь у всіх масових заходах. За кошти благодійників торік придбали нові сценічні костюми, а за 40 тисяч, виділених відділом культури та туризму, – нове звукове обладнання.

  Чимало планів окреслила під час співбесіди староста Карильського Наталія Хоменко.

 Фото без опису

  Потрібно підсипати дорогу до лікарської амбулаторії, а також вулицю Молодіжну та Садову. Висловила Наталія Іванівна й ідею окультурення території біля ставка під назвою Гес. Тут вона хоче встановити для відпочинку карильчан бесідки, і лавки в парку. Потрібно поставити паркан у центрі, видалити аварійні дерева, додати ліхтарі вуличного освітлення, замінити дерев’яні урни для сміття на металеві.

Фото без опису

  Невирішеними залишаються глобальні питання Карильського –  ремонт вулиці Краснопільської та будинку культури. Чи доцільно ремонтувати велику будівлю? Сумніви щодо цього висловила Людмила Самойловська. Можливо, доцільніше буде вкласти кошти в технічну базу?

  Раніше староста разом із директором БК Тетяною Халецькою зверталися по допомогу в придбанні сценічних костюмів. Нове вбрання у карильських аматорів сцени цьогоріч буде. А ще відремонтують кочегарку в будинку культури.

  Загалом же працівники закладу і всі, хто організовують свята у Карильському та беруть у них участь, отримали дуже позитивні відгуки за дієвість та активність.

  Продовжився захід робочою розмовою зі старостою Краснопільського старостинського округу Василем Павлюком та новою очільницею будинку культури Тетяною Барзаковською.

Фото без опису

  Почав Василь Іванович із потреби ремонту асфальтних доріг у селі. Але такий ремонт – річ дороговартісна, вимірюється сотнями тисяч, і всіх сіл охопити одразу чи робити хоча б одну дорогу щороку в кожному населеному пункті, нереально. Як розповів селищний голова, на цей рік Коропська громада отримала 2 мільйони із Державного дорожнього фонду на комунальні дороги. За ці кошти проведуть запланований раніше ремонт трьох вулиць: у Придеснянському, Риботині та в Атюші.

  Говорив староста Краснопілля про потребу працівника із благоустрою в селі, підсипку ґрунтових доріг, ямковий ремонт.

  Для Краснопільського будинку культури планують цьогоріч придбати ноутбук, мікрофон, підключити інтернет, поставити двері.

  Разом із директором будинку культури Андрієм Сухаренком взяв участь у співбесіді староста Билки Іван Пупій.

Фото без опису

  Цьогоріч, як зазначив Іван Дмитрович, у селі треба вирішити два найголовніших питання – побудувати свердловину для заправки водою пожежного авто і забетонувати трубу під містком.

  У Билці чимало питань із благоустрою традиційно вирішуються своїми силами і спільними толоками. Цьогоріч староста планує огороджувати територію штахетником від КП «Благоустрій», повісити додаткові ліхтарі вуличного освітлення, вирубати поросль на кладовищі.

Фото без опису

  Обговорили під час співбесіди деякі моменти співпраці між старостою та будинком культури. Щодо творчої роботи – заклад,  як зазначила Людмила Самойловська, працює «на відмінно», не стоїть на місці, аматори Билки беруть участь і в заходах на коропській сцені.

  Потреби Будища на співбесіді озвучив староста Олександр Хілько, який взяв участь у заході разом із директором будинку культури Оленою Гузь.

Фото без опису

  У планах будищенського очільника на поточний рік – обгородити кладовище щикетником, провести косметичний ремонт у залі будинку культури, повісити на стіну банер. У перспективі оновлення потребує сценічне вбрання співочого колективу, який, до речі, в ОТГ є одним із провідних. Потрібно також придбати нові мікрофони.

  Олександр Володимирович розповів про те, що жителі Будища вирішили взяти участь у програмі Громадського бюджетування, подали проект на тему розвитку «зеленого туризму», який, у разі набрання достатньої кількості голосів, може втілитися за кошти місцевого бюджету.

Фото без опису

  Завершилася п’ятнична співбесіда спілкуванням зі старостою Шабалинівського старостинського округу Миколою Сальнюком та директором Шабалинівського будинку народних традицій та дозвілля Наталією Коваль.

Фото без опису

  Із сільським очільником обговорили проблемні питання газифікації Шабалинова, потребу ремонту доріг, підключення до мережі інтернет.

  Говорив Микола Михайлович і про заплановані ним заходи із благоустрою.

  Шабалинів традиційно в лідерах за зібраними коштами самооподаткування та заробленими сумами за надані місцевим закладом культури платні послуги. Цьогоріч єдиному на Коропщині будинку народних традицій та дозвілля, який було визнано одним із кращих по професійній лінії, буде приділена особлива увага: 50 тисяч мають намір спрямувати на ремонт даху, також придбають ноутбук для роботи, планують додати 0,25 ставки для хореографа.

  У ході співбесід Коропський селищний голова Віктор Журавель подякував старостам і керівникам будинків культури за роботу й зазначив про підтримку їхніх подальших справ із боку влади ОТГ.

  Наступні співбесіди зі старостами Риботинського, Рождественського, Городищенського, Поліського та Атюшівського старостинських округів, відбудуться у понеділок, 8 квітня.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь