A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Фонд соціального страхування України у 2018 році направив 425 млн грн на забезпечення працюючих медичною реабілітацією

Дата: 01.04.2019 17:17
Кількість переглядів: 408

   На фінансування реабілітаційного лікування Фондом соціального страхування України протягом 2018 року було направлено 425,1 млн грн.

  Загалом реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів забезпечено 33 179 застрахованих осіб і їх дітей. З них після ортопедичних операцій лікування пройшли 21,3% або 7 052 особи, після інфаркту міокарда 19,5% або 6 471 особа, після інсультів 13% або 4 322 особи, при порушенні перебігу вагітності 7,8% або 2 603 особи та ін.

  Право на реабілітаційне лікування за кошти Фонду соціального страхування України має кожен працевлаштований.

  «У минулому році лікування працюючих осіб та членів їх сімей здійснювалось у реабілітаційних відділеннях 52 санаторно-курортних закладів за їх вибором, охоплення порівняно з 2017 роком зросло на 24%. Це результат впровадженої на початку 2018 року реформи надання соціальних послуг – ми суттєво спростили механізм отримання безоплатної реабілітації, прибрали всі бюрократичні перепони, надали право вільного вибору санаторію для проходження відновного лікування та забезпечили повне охоплення послугою. Усі застраховані у Фонді особи, які мали покази для проходження реабілітації, наприклад, після інфаркту міокарда, опіків, захворювань легень тощо, отримали її за кошти Фонду соціального страхування України», – зазначає голова правління Фонду Володимир Саєнко.

  Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих. Підставою для направлення на відновне лікування, яке фінансується за кошти Фонду, є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

  Нагадаємо, для посилення контролю за якістю та обсягом реабілітації у грудні 2018 року правлінням Фонду було внесено зміни до механізму забезпечення працюючих відновним лікуванням. Так, програму реабілітації розширено оцінкою ефективності лікування, яка надається за клініко-лабораторними, функціональними і гемодинамічними показниками. Передбачено фіксацію клініко-функціонального стану і загального результату відновного лікування, а також запроваджено показники ефективності реабілітації.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь