Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Городище: які результати приніс минулий рік

Дата: 25.03.2019 15:40
Кількість переглядів: 622

   Фото без описуТут традиційно активно роблять внески до цільових фондів, дбають за благоустрій, потреби сільчан вивчають за заявками, а найпріоритетніші серед них визначають методом голосування. Проблеми й перспективи Городищенського старостинського округу обговорили на щорічних загальних зборах, що відбулися в лютому. 

    Участь у роботі зборів узяв заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко, начальник земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко, представники засобів масової інформації, начальник Рихлівського природоохоронного науково-дослідного відділення Мезинського НПП Анатолій Копилов.

     Перед односельцями й усіма присутніми староста Наталія Антоненко відзвітувала за свою роботу протягом минулого року, зокрема і за виконання планів, озвучених на минулорічному зібранні.

  Фото без опису

Фото без опису

   Чимало зусиль спрямовували на заходи з покращення благоустрою. Торік на зборах запланували впорядкувати територію біля пам’ятника загиблим воїнам у Городищі. Були обрізані крони дерев, прибрані дрова та гілля.

   Також згідно рішення сходу розпочато облаштування дитячого майданчика. За допомогою батьків були встановлені турніки, драбинка. Місцеві майстри Віктор Пілін та Юрій Колотурський зробили гарну дерев’яну гойдалку.

     Торік закупили пиломатеріал для ремонту колодязів  та інших об’єктів на території округу за кошти селищної ради на суму 4254 гривні. Відремонтували колодязь по вулиці Річковій, завезли матеріал у Придеснянське для ремонту колодязя на вигоні.

   На жаль, у селі не встановлені контейнери для роздільного збирання сміття. Але тут знайшли раціональний вихід: скляну та пластикову тару, зібрану на «суботниках», здавали заготівельникам із Кролевця.

  За звітний період проводились і інші необхідні роботи з благоустрою населених пунктів: упорядкувалися кладовища, території біля будинку культури та старостинського округу, пам’ятників загиблим воїнам, наводився порядок на пасовищі,  замінювались перегорілі лампи, таймери вуличного освітлення з допомогою електриків із штату селищної ради, обкошувались узбіччя комунальних доріг, взимку чотири рази чистили сніг.

     Відзвітувала Наталія Петрівна й за інші напрямки роботи як старости: прийом громадян, сприяння у підготовці документів, нотаріальні дії тощо.

  Розповіла вона і про сприяння та допомогу в організації всіх масових заходів на території старостинського округу. Городищенський  будинок культури готував цікаві концерти до свят, брав участь у фестивалі української пісні у Вишеньках, в Миколаївському ярмарку, виступав у Коропі та селах громади.  У Городищі влітку відбулося яскраве дійство − свято борщу. Зросла майстерність жіночого ансамблю «Берегиня» та поліпшився матеріальний стан закладу: за кошти ТОВ «Черешеньки» були придбані підсилювач (5800 грн) та акустична система (6200 грн). Також були закуплені 10 блуз, обігрівач «Уфо» (2400 грн), мікрофон (1410 грн).

   На  потреби старостинського округу з бюджету Коропської селищної ради були видатки на електроенергію, придбання матеріалів, чищення снігу, скошування трави на кладовищі. Загалом – майже 21 тисяча гривень.

Староста повинен моніторити стан благоустрою, але на практиці, в зв’язку з дефіцитом робочих рук, доводиться  бути активним учасником при виконанні робіт по благоустрою території, − говорила на зборах Наталія Петрівна.

     Втілювати заплановане в життя постійно допомагають і діловод, і опалювач. Також на благо громади трудився й робітник по благоустрою (ремонтував місток через Бистрицю, фарбував пам’ятники, прибирав гілля тощо). Староста також подякувала працівникам Мезинського національного природного парку та всім жителям  сіл, які брали активну участь у наведенні порядку в рідному старостинському окрузі.

   Як завжди, детально відзвітувала очільниця старостинського округу про надходження та використання коштів цільового фонду. А збирають тут традиційно багато – торік зібрали 9 140 гривень, та ще  7 628 залишилося із 2017 року. Практично всі домогосподарства, за винятком декількох, заплатили внески на благоустрій та інші потреби по 50 гривень з двору. Не долучилися до загальної кампанії «самооподаткування» 7 господарств у Городищі та 5 у Придеснянському. Староста детально розповіла, на що були витрачена кожна копійка. Використали трохи більше ніж 12 тисяч: на матеріали та будівництво гойдалки, фарбу, на автомат для лічильника, розкрижування кленів, ремонт колодязя, обкошування кладовища та узбіч, обпилювання дерев, вивезення бою та піску на вул. Космонавтів для ямкового ремонту тощо. Як бачимо, за спільні кошти вдалося зробити багато.

    Спільно запланували на зборах і роботу на поточний рік.

  Чимало громадян виступили в обговоренні проблем старостинського округу. Дуже нагальним є питання ремонту вулиці Микитенка.

Коли за селом була дорога в вибоїнах, всі їздили нашою комунальною дорогою. Тепер об’їзна відремонтована, хто допоможе відремонтувати нашу? – бідкалась тутешня жителька Марія Кареліна.

     Говорили і про потребу заміни тулійки в одному колодязі.

   Жителі звернулись до представника ТОВ «Черешеньки» Сергія Нескородова із побажанням, щоб земельні ділянки біля села не оброблялись авіацією. Люди також просили, щоб не  переорювались дороги, якими споконвіку сільчани їздили до лісу.

    Світлана Власенко пропонувала зробити колодязь у центрі Городища, адже водопостачання тут немає, і працівникам  доводиться воду носити із дому.

Фото без опису

   Староста Наталія Антоненко  на зборах підняла питання боротьби із алергеном − амброзією, про необхідність навести порядок на зупинках, які хоч і знаходяться у підпорядкуванні автодору, але служать для людей; про необхідність оздоровити  липи, що ростуть біля будинку культури  й заражені омелою. Необхідно також відремонтувати дах в будівлі старостинського округу, тому що заміна шиферу його не врятувала.

  На зборах староста повідомила приємну новину. Із приймальні депутата Анатолія Євлахова від помічника Катерини Четверик надійшло позитивне рішення про те, що і в Городищі, де фактично проживає 37 дітей, за зверненням батьків, дідусів, бабусь за сприяння нардепа буде облаштовуватись дитячий майданчик.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь