A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Справжні супер прабабусі живуть на Коропщині

Дата: 24.03.2019 17:26
Кількість переглядів: 1181

   Фото без опису І за рівнем драйву, сміливості та рішучості, позитиву, життєвої енергії вони можуть дати фору й молодим. Підтвердженням цьому стало п’ятничне шоу «Супер прабабусі», яке відшуміло на сцені Коропського будинку культури, розпочавши новий цикл розважально-пізнавальних програм «Суперові люди Коропщини». Звання «Супер прабабуся 2019» захищали перед заповненою глядацької залою коропчанки Людмила Анатоліївна Ткаченко, Наталія Дмитрівна Колісніченко, Олександра Іванівна Журавель, Олена Федорівна Гаврик та Надія Вікторівна Мурза із сусіднього Вільного. Чим дивували ці берегині роду, ці «міцні скелі», на яких тримається мир, гармонія і злагода аж трьох поколінь – читайте в матеріалі.

    Готуючись до вечора, організатори підготували для кожної із героїнь шоу відеовізитку. Ведуча Наталія Поліщук разом із оператором Володимиром Лучком про кожну із них відзняли справжні міні-фільми.

Фото без опису

Фото без опису

   За допомогою відео глядачі змогли за кілька хвилин пізнати життя та вподобання прабабусь, почути й побачити цікаве і несподіване навіть про тих, кого добре знають. А зараз познайомимо із суперпрабабусями Коропщини вас і ми.

Фото без опису

Людмила Анатоліївна Ткаченко

   Жінка-легенда, жінка-талант, вона завжди на сцені, поміж людей, чудова артистка, працює методистом Коропського БК. Ті гості краю, які відвідують Миколаївський ярмарок, не могли не помітити її в образі Баби Калачихи. Несподіванкою для багатьох стало те, що вона – прабабуся, та ще й у трикратному вимірі, адже має вже трьох правнуків. Одна із них, Настуся, 22 березня була іменинницею, тому в її прабабусі було подвійне свято.

Фото без опису

Фото без опису

  Людмила Анатоліївна – надзвичайно енергійна, має чимало занять для душі: і шиє, і плете, і пече смачні пироги, якими пригощає друзів і колег. Вона просто заряджає позитивом всіх довкола, задоволена життям і тим, що має. А тому на запитання Наталії Поліщук про те, а чи повернулася б у минуле, аби щось змінити, твердо відповіла: ні!

Фото без опису

Наталія Дмитрівна Колісніченко

   Її у відеовізитці представили як цікаву особистість, молоду прабабусю, яка в захваті від того, що має правнука, зразкову господиню та просто прекрасну людину й щасливу жінку. На власному подвір’ї та в оселі вона створила невимовну красу та затишок, атмосферу гостинності та доброти. Секретом Наталії Дмитрівни є її домашній бар, про який також згадали у міні-фільмі.

Фото без опису

   На запитання ведучої, а чи повернула б час, аби піти якоюсь іншою життєвою стежиною, учасниця шоу також відповіла, що нізащо. У свої літа  Наталія Дмитрівна має неоціненне багатство – вона представниця пісенної, творчої династії. Любов до пісні тут передається із покоління в покоління. Одна із представниць творчого роду Алла Шаповал вийшла на сцену, аби привітати свою маму із участю в шоу і як завжди зачарувати всіх проникливим і щирим співом.

Фото без опису

Фото без опису

 

Олександра Іванівна Журавель

   Життя цієї учасниці – активне, цілеспрямоване й стрімке. У відеопрезентації її порівняли із англійською королевою, і не дарма: Олександра Іванівна гарно говорить, гарно виглядає і гарно несе себе по життю.

Фото без опису

Фото без опису

  Вона ніколи не сидить на місці, просто обожнює вечірні прогулянки в будь-яку пору року разом зі своєю подругою на машині «одинадцятий номер», тобто, пішки. Студентка Університету третього віку коропського терцентру, має безліч хобі – в’яже спицями й гачком, плете із бісеру. А ще обожнює жартувати та дарувати гарний настрій.

   Двір Олександри Іванівни навесні чарує різнобарв’ям тюльпанів. Торік було  17 сортів цих квітів, зацвіло чарівним цвітом аж 1019 (!) тюльпанів. Цьогоріч тільки «діток» невтомна господиня посадила аж 800 штук.

   Вона впевнено називає себе самодостатньою, щасливою жінкою, бо ж має справжнє багатство: двох свекрух, двох синів, трьох невісток, чотирьох онуків та одного правнука.

 

Олена Федорівна Гаврик

   І ця учасниця – берегиня великої родини, суперова мама п’ятьох дітей, ласкава бабуся і прабабуся. Надзвичайно позитивна, щира, прекрасна господиня, опора та підтримка всієї сім’ї. Олена Федорівна дуже пишається успіхами своїх рідних, які завдяки таланту і старанням прославилися на всю Коропщину та далеко за її межі. Ось відомий легкоатлет-рекордсмен Денис Жидок – внук цієї учасниці шоу. Під час змагань, коли Денис боровся за першість, його бабуся обов’язково була на стадіоні, на трибунах серед вболівальників.

Фото без опису

   Відома танцюристка, учасниця танцювального колективу Коропської школи мистецтв Аня Карацюба – також внучка Олени Федорівни. Успіхами талановитої дівчини бабуся теж невимовно пишається. І коли вона на сцені − Олена Федорівна теж завжди у глядацькій залі.

   Після представлення четвертої учасниці на неї чекав сюрприз – виступ танцювального колективу Коропської ШМ, яким керує Катерина Медведь, де провідною учасницею є її дорога внучка.

Фото без опису

 

Надія Вікторівна Мурза

   У цієї прабабусі, яка приїхала для участі в шоу із Вільного, є багато спільного із учасницею, яку ми представили першою. Вони обидві − працюючі прабабусі. Та і сфера зайнятості в них спільна – Надія Вікторівна теж працює в культурі, очолює сільський клуб у Вільному. Та найголовніша спільна цікавинка – вони мають одну правнучку на двох, ось такі повороти долі!

Фото без опису

Фото без опису

   Надія Вікторівна – дуже працьовита, енергійна й активна. Сцена, де вона неначе риба у воді, публіка – це великий пласт її життя. Для глядачів вона підготувала творчий сюрприз – танок, від перегляду якого всім теж захотілося танцювати.

Фото без опису

  Також ця учасниця шоу обожнює кіно, серіали (сама себе вона жартома назвала «телеголіком»). а а також концерти, різні шоу, особливо гумористичні. Вона дуже щира, просто випромінює радість і щастя. І з усіма глядачами вона поділилася секретом її життєвої радості: це діти, онуки, правнуки – здорові, щасливі. Це мирне небо над головою. Це коли тебе розуміють. «Настане ранок – посміхнись. І кожен день цінуй, як диво. Навколо себе озирнись, скажи собі, що ти щаслива!..» − таким секретом щастя поділилася вона з усіма жінками в глядацькій залі.

Фото без опису

   Представлення учасниць шоу вдало перепліталося із виступами найкращих дорослих та юних улюбленців публіки. Шоу тривало майже три години, але час пролетів непомітно.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Того вечора на сцені панував справжній спектр емоцій. Були щемливі хвилинки, миті, що іскрилися щирістю й теплом – особливо тоді, коли прабабусі розповідали про свої родини, коли рідні виходили на сцену привітати своїх найдорожчих героїнь вечора.

Фото без опису

   Як і під час більшості заходів на сцені Коропського БК, на святі було вдосталь гумору – під час виходів супер бабусь, а особливо тоді, коли учасницям запропонували уявити себе кандидатками у Президенти й представити свою передвиборчу програму.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Наприкінці свята учасниці шоу отримали в нагороду море оплесків та щирих овацій, а також практичні подарунки.    

Фото без опису

Фото без опису

   Це шоу показало, що попри всі цінності та переваги світу для людини справді найважливішим, тим, що в будь-якому віці тримає в тонусі, дарує життєву енергію, бажання насолоджуватися кожною дниною, є  велика родина, а в ній − щастя, мир, злагода і взаєпопідтримка.

Фото без опису

Фото без опису

    Чергову задумку режисера Коропського будинку культури, яку підтримав відділ культури та туризму Коропської селищної ради,  глядачі оцінили, їхні коментарі – цьому підтвердження.

Фото без опису

Фото без опису

  Насолодившись чудовим вечором, публіка вже в очікуванні нових сюрпризів і нових шоу.

 

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь