A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі відбулися загальні збори: які здобутки маємо після двох років діяльності ОТГ

Дата: 18.03.2019 16:33
Кількість переглядів: 1152

    Фото без описуЗавершенням циклу загальних зборів жителів населених пунктів Коропської об’єднаної громади стало зібрання, де звітував її очільник. Захід, на якому Віктор Журавель виступив перед уповноваженими представниками жителів усієї ОТГ, відбувся 15 березня у Коропському будинку культури.

   У роботі загальних зборів взяли участь голова районної ради Михайло Мазуренко, в.о. голови райдержадміністрації Віктор Кузуб, депутат обласної ради Володимир Селянський, начальник Коропського відділення поліції Бахмацького відділу поліції Валерій Зощенко.

  За кілька хвилин після початку зібрання до загалу долучився народний депутат України Анатолій Євлахов, який того дня побував на загальних зборах у Понорниці й устиг відвідати Шабалинів.

Фото без опису

Фото без опису

  Увазі присутніх Коропський селищний голова представив звіт про соціально-економічний розвиток Коропської ОТГ у 2018 році.

  У звіті детально йшлося про фінансовий стан та роботи, які виконувалися у громаді торік. За сприяння у здійсненні чималого пласту запланованого Віктор Журавель щиро подякував депутатам усіх рівнів, керівникам організацій і установ, інвесторам та приватним підприємцям, які завжди готові надати руку допомоги і підтримати.

   Паралельно зі звітом відбувався показ слайдів зі світлинами об’єктів, про  які йшлося у звіті – а це збудовані дороги, відремонтовані приміщення, придбана комунальна техніка тощо (посилання для завантаження презентації).

   Стосовно техніки Віктор Іванович зробив важливу ремарку:

Неодноразово доводилось чути, що громада витрачає великі кошти на придбання техніки для комунального підприємства. Чи правильно це – на сьогодні, можливо, і важко пояснити, але дивлячись на тенденцію ліквідації чи реорганізації підприємств у Коропі і досить близької перспективи ліквідації району, маючи дану техніку, громада зможе виконувати досить багато робіт та забезпечувати життєдіяльність нашої території.

   Тому купувати техніку в громаді планують і надалі. Наприклад, у 2019-му потрібно придбати автовишку-маніпулятор на базі МАЗ, за допомогою якої можна буде обслуговувати лінії вуличного освітлення та видаляти аварійні дерева.

Фото без опису

Фото без опису

   Відзвітувавши за зроблене торік, Коропський селищний голова представив План соціально-економічного розвитку громади на 2019-й рік і виокремив знакові справи в ньому. А це:

  •  продовження ремонту Коропської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Тараса Шевченка (заміна вікон та дверей, друга черга);
  •  ремонт покрівлі дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» у Коропі;
  •  початок реконструкції коропських очисних споруд;
  • будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям у Атюшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Станіслава Ковтуна;
  •  будівництво лікарської амбулаторії в центрі Нехаївки;
  •  підготовка всіх нормативно-правових документів для будівництва лікарської амбулаторії в Коропі;
  •  початок будівництва підвідного газопроводу до Шабалинова;
  •  поточний ремонт водопроводу по вулиці Маршала Руденка в Коропі;
  •  ремонт актового залу Коропського будинку культури;
  •  капітальний ремонт доріг комунальної власності на території громади.

    Повний текст обширного звіту Коропського селищного голови Віктора Журавля ви просто зараз можете завантажити тут.

   Свій виступ Віктор Іванович завершив зверненням до всіх земляків:

   − Я щиро вірю і твердо переконаний, що ви всі хочете бачити наше містечко та інші села громади кращими. Такими їх можна зробити тільки спільно.

Фото без опису

   Порівняно чимало людей висловили бажання виступити в обговоренні звіту.

Фото без опису

   Частина піднятих питань стосувалися теми благоустрою. Зокрема, звучало прохання відремонтувати колодязь по вулиці Козацькій та підсипати дороги, видалити аварійні дерева. Традиційно активність проявив коропчанин Сергій Степанович Приходько, який виступив із цілим списком проблемних питань у Коропі, серед яких невведення в експлуатацію каналізації, охорона очисних споруд, розвиток зимових видів спорту в Коропі.

Фото без опису

   Слово із зали брали й молоді люди, які занепокоєні з приводу багатьох питань, а саме через стан дитячої консультації та шляхів у Коропі й по всій громаді, відсутністю об’їзної дороги в Коропі. Запитання було і до нещодавнього введення платних послуг в спорткомплексі «Аполлон», з приводу чого роз’яснення надав директор установи.

Фото без опису

Фото без опису

   Обговорили неяскраві перспективи залізничної станції «Короп», потребу косметичного ремонту дитячої консультації до того часу, поки в Коропі за державною програмою не збудують сучасне приміщення.

Фото без опису

Фото без опису

   До нардепа Анатолія Євлахова було запитання з приводу несправедливого із соціальної точки зору перерахунку пенсій для тих громадян, які мають багаторічний стаж, але отримували мінімальну заробітну плату.

Фото без опису

   До речі, Анатолій Сергійович у своєму виступі відзначив активність коропської молоді, заявивши, що він шукає таких ініціативних громадян, а тому обов’язково поспілкується з ними після заходу.

Фото без опису

   Також він сказав про те, що є чимало позитивних прикладів, коли ідеї, які генерує молодь, успішно фінансуються як державою, так  і місцевою владою. Тобто, співпраця між владою і громадськістю може бути комфортнішою та дієвішою. А активісти можуть значно більше, ніж просто здійснювати контроль над владою – вони можуть допомагати в розвитку громади.

   − За цей короткий період, що існує громада, я бачу, як вона змінюється, з’являються нові можливості, − також прозвучало у виступі нардепа. Разом з тим він констатував ті проблеми нашого регіону, які негативно впливають на розвиток громади − зокрема, це мала кількість населення, його низька щільність і стрімка депопуляція.

   Того дня на Коропщину депутат завітав із нагородою. Почесну грамоту Верховної Ради за особливі заслуги перед українським народом він вручив директору Коропської школи імені Тараса Шевченка Івану Головешку.

Фото без опису

  Наприкінці свого виступу депутат запевнив у подальшій своїй підтримці  розвитку Коропської об’єднаної територіальної громади.

   Голова районної ради Михайло Мазуренко у своєму виступі торкнувся разючої різниці між зборами в Коропі, і в Понорниці, яка не об’єдналася, відмітивши те, що об’єднання все-таки дало поштовх для розвитку. Як і нардеп, Михайло Павлович теж відзначив активність молоді, яка переймається життям і проблемами своєї малої батьківщини, принагідно порадив їм надалі виносити проблемні питання не лише на збори громади, а доносити їх до владних кабінетів протягом року, для більшого ефекту та спільного блага.

Фото без опису

Фото без опису

   Про стан правопорядку на території Коропа йшлося у виступі дільничного офіцера поліції Руслана Овсієнка.

Фото без опису

   Ще одним питанням зборів був звіт Коропського селищного голови про використання коштів цільового фонду за 2018-й рік. Торік  від жителів Коропа, які здавали по 60 гривень, надійшло 30 тисяч 400 гривень. Кошти витратили на благоустрій кладовищ і вуличне освітлення. Спільно вирішили здавати по 60 гривень і у 2019-му році, хоча звучали пропозиції підвищити розмір «самооподаткування» до сотні.

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь