A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Комунальне підприємство «Вода» Коропської селищної ради може надавати всі послуги, пов’язані із сантехнікою

Дата: 15.03.2019 14:15
Кількість переглядів: 794

   Фото без описуЦя робота – не публічна, майже не на виду. Але вага її від цього ніяк не применшується, вона важлива, її результатами їхньої діяльності користуються всі. У неділю своє професійне свято зустрічатимуть працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення, завдяки яким на вулицях чисто та зелено, в оселях тепло й комфортно, і кожен може легко користуватися тими благами, які нам приніс розвиток цивілізації.

   У переддень свята про специфіку роботи комунального підприємства «Вода» Коропської селищної ради нам розповів його керівник Іван Бориско.

 

Фото без опису

   Іван Федорович очолив підприємство майже два роки тому. На керівну посаду прийшов із простого слюсаря − цій роботі віддав три роки життя. Тому загалом має п’ятирічний стаж роботи у підприємстві.

   Сьогодні штат КП «Вода», окрім керівника, складають ще 5 працівників. Маленьке підприємство не завжди переживало світлі часи.

  − Коли я став директором, проблем було чимало. Перша − це брак інструменту, − пригадує Іван Федорович.  − Не було ні насоса, ні триноги, а також лебідки, паяльника для пайки труб. Тоді багато в чому допомогла селищна рада, вдалося придбати необхідні інструменти.

   Сьогодні КП «Вода» обслуговує 13,9 кілометрів водопроводу: 7,2 кілометрів у Коропі та 6,7 − у Вишеньках. Водопровід у Вишеньках підприємство взяло на баланс рік тому.

  Загальна протяжність каналізаційної мережі – 3,3 кілометрів. Підприємство обслуговує 657 приватних абонентів у Коропі та Вишеньках, а також 47 організацій.

   Трохи фінансових показників: торік КП «Вода» надало послуг на загальну суму майже 677 тисяч гривень, з них із водопостачання на суму 399 з половиною тисяч гривень, із водовідведення – на 246 з половиною тисяч гривень.

   − Іване Федоровичу, розкажіть, які ще послуги надає ваше підприємство? Із чим до вас можуть звертатися люди?

   − Робимо все, що пов’язане із сантехнікою: прокладаємо водопровід, підключаємо бойлери, пральні машини, встановлюємо умивальники, унітази, ремонтуємо насосні станції… Торік почали чистити шахтні колодязі.

   − Уточніть, будь ласка: ці послуги можуть замовляти люди із усієї об’єднаної громади, чи тільки із Коропа та Вишеньок?

Ці послуги надаємо для всіх.

  − Зорієнтуйте щодо вартості. Скільки, наприклад, коштує у вас встановлення бойлера?

  − Це залежить від складності роботи, але в середньому така послуга обійдеться орієнтовно у 200 гривень.

− Давайте повідомимо читачам, як із вами зв’язатися…

 − Найлегше за номером телефону: робочий 2-15-57, а також мій мобільний 097-83-55-327.

Фото без опису

  − Чим зараз зайняті ваші працівники? На якому об’єкті працюють?

Сьогодні ремонтують каналізацію в спорткомплексі. Зараз я везтиму їм інструменти, якщо хочете – можете їхати зі мною, роботу їхню побачите.

   ..За кілька хвилин – вже у КСК «Аполлон». Робота «кипить»: Слюсарі Микола Бредіхін та Олександр Кононець ремонтують каналізацію комунального закладу «Культурно-спортивний комплекс «Аполлон». Трохи відволіклися, аби їх сфотографували, перекинулися з керівником кількома фразами – і знову до праці.

Фото без опису

  А дорогою назад сьогоднішнє спілкування з Іваном Бориском завершили розмовою про специфіку роботи працівників підприємства. 8-годинний робочий день – історія не про комунальників. Іван Федорович каже, що іноді доводиться навіть серед ночі виїздити на ліквідацію якогось водно-каналізаційного «чепе». Сам, звісно, звик, але хвилювався, як сім’я реагуватиме. На щастя, в цьому панує взаєморозуміння. А підтримка рідних – це найголовніше, це те, що надає сил та натхнення.

  Наостанок керівник підприємства озвучив нам те, про що він хотів би попросити у користувачів послуг.

Хотілося б звернутися до наших споживачів із проханням вчасно розраховуватися за спожиті послуги, адже від цього залежить розвиток підприємства. А ще дуже прошу не кидати у каналізацію побутові відходи чи інші речі, бо випадки бувають різні −  одного разу і футболку доводилося витягати, і светр.

  Чому б не дослухатися до цих побажань, та не зробити цим роботу наших комунальників трішки простішою. Зараз ми тільки епізодично доторкнулися до специфіки їхньої праці… А вона ж складається із безлічі пунктів, які просто не всім під силу. У переддень їхнього свята подякуймо ж нашим комунальникам за нелегку роботу, за нашу можливість жити комфортно і менше перейматися побутовими негараздами.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь