A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Бюджетні зміни, майбутні придбання, резерв земель – що вирішували депутати на черговій сесії

Дата: 12.03.2019 19:04
Кількість переглядів: 628

   Фото без описуПершого весняного дня депутати Коропської селищної ради зібрались у залі засідань, аби взяти участь в ухваленні рішень 33-ї сесії 7 скликання. Питань порядку денного було аж 288, із яких більшість – 271 − стосувалися сфери земельних відносин.

   Провів сесійне зібрання Коропський селищний голова Віктор Журавель. Участь у заході взяв депутат обласної ради Володимир Селянський.

   Першим рішенням селищні обранці внесли зміни до затвердженої торік у грудні Програми щодо здійснення управління майном комунальної власності Коропської селищної ради на 2019 рік. У бюджеті селищної ради вони передбачили на її фінансування 35 тисяч гривень.

Фото без опису

Фото без опису

   Пропоновані зміни до бюджету представила на сесії начальник фінансового відділу Наталія Басанець.

   Так, були виділені асигнування за рахунок вільних залишків бюджетних коштів селищного бюджету, що склалися на 1 січня. Скільки і куди саме? Зі спеціального фонду 202 тисячі 500 гривень спрямували на газифікацію Шабалинова – для будівництва підвідного газопроводу. Також 405 тисяч перенаправили із загального фонду, з них 20 тисяч − для передачі до державного бюджету на фінансування Програми з реалізації міграційної політики районного сектору Управління ДМС в області; 22 тисячі 780 гривень – для передачі до обласного бюджету на співфінансування проектів та заходів для надання медичних послуг із застосуванням телемедицини в амбулаторії в Карильському (10% від загальної вартості проекту); 362 тисячі 260 гривень для співфінансування проекту «Організація комплексу переробки відходів деревообробної промисловості повного циклу на території Коропської ОТГ», який затверджений облдержадміністрацією і втілюватиметься коштом Державного фонду регіонального розвитку (співфінансування із селищного бюджету становить 20% від загальної суми проекту).

Фото без опису

   Проголосували депутати і за зміни до головного кошторису ОТГ на поточний рік. Так, обсяг доходів затвердили в сумі 105 мільйонів 390 тисяч 100 гривень, зокрема доходи загального фонду – 103 мільйони 403 тисячі 400; спецфонду – 1 мільйон 994 тисячі 700. Доходи загального фонду збільшені на 815 тисяч, спецфонду – на 10 тисяч.

   Видатки загального фонду селищного бюджету збільшено на 505 тисяч 700 гривень. На 65 тисяч зменшено суму субвенції до обласного для придбання інсуліну для хворих, оскільки була зменшена потреба нашого співфінансування бюджету (всього було 263 тисячі).

   У частині надання іншої субвенції по загальному фонду буде використано 15 тисяч для заміни лічильників електроенергії в музеях та 50 тисяч будуть передані на придбання основних засобів у Оболонський та Рождественський будинки культури.

   Цим рішенням також зробили уточнення вільного залишку по спеціальному фонду. 181 тисячу 300 гривень спрямували для газифікації Шабалинова, 215 тисяч 800 гривень – для заміни вікон у Коропській школі, 50 тисяч – на заміну вузлів обліку природного газу по об’єктах відділу освіти.

   Внаслідок передачі коштів із загального фонду в сумі 893 тисячі гривень направили видатки: 192 тисячі із субвенції соціально-економічного розвитку для закупівлі дитячих майданчиків у Будище та Риботин; 423 тисячі для будівництва підвідного газопроводу високого тиску по селу Шабалинів; 199 тисяч 980 гривень на придбання велосипедів для соціальних працівників територіального центру соціального обслуговування в селах, 12 тисяч – для придбання комп’ютерної техніки бухгалтерії відділу освіти і по 16 тисяч – на комп’ютерну техніку по методкабінету та дитячих садочках.

   Розглянувши питання про норматив відрахувань до селищного бюджету частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств, депутати затвердили для КП «Вода», КП «Благоустрій», КП «БЛАГОУСТРІЙ СЕРВІС» нульовий норматив.

   Далі керівники цих підприємств прозвітували за свою діяльність протягом минулого року.

  Як інформував директор КП «Благоустрій» Сергій Мурашко, за цей період підприємство  виконало робіт на 2 мільйони 486 тисяч 700 гривень, що на 11% більше, ніж було в 2017-му. Підприємство збільшило надання послуг для інших організацій, сума склала майже 362 тисячі. Послуг населенню надали на суму 147 тисяч 300 гривень. Витрати по підприємству за рік склали 2 мільйони 644 тисячі гривень. Збиток КП понесло через погашення єдиного соціального внеску за попередні роки. Сьогодні у підприємстві трудяться 16 працівників, заборгованість із зарплати відсутня.

Фото без опису

   КП «БЛАГОУСТРІЙ СЕРВІС» надало послуг на 369 тисяч.

   Керівник комунального підприємства «Вода» Іван Бориско повідомив, що протягом року КП надало послуг на суму майже 678 тисяч гривень (водопостачання, водовідведення тощо). Витрати підприємства склали майже 701 тисячу.

Фото без опису

  На сесії ухвалили рішення про фінансову підтримку коропського пожежно-рятувального поста Державної служби з надзвичайних ситуацій. Держава  забезпечуватиме районні пожежні частини новими спецавто, обладнаними всім необхідним. Можливість отримати пожежно-рятувальний автомобіль мають і наші рятувальники. Але техніка не вміститься по висоті в їхні гаражі, тому потрібно будувати нове приміщення. Тож депутати підтримали виділення 80 тисяч гривень для будівництва нового депо.

   У відповідь на лист Головного управління Держгеокадастру в області селищні обранці надали цій службі 50%-ву знижку оренди нежитлових приміщень на рік.

   В результаті розгляду подальших питань депутати внесли зміни до складу тендерного комітету й до Програми організації та проведення громадських робіт для незайнятого населення.

   Також доповнили чинний Порядок видачі довідок виконавчими органами селищної ради. Рішення про оприлюднення відповідного регуляторного акту стосовно змін було ухвалене на минулій сесії. Після його оприлюднення у місячний термін зауважень не надійшло.

Фото без опису

   Мова про нову довідку про членство в особистому селянському господарстві, яку тепер потрібно брати для реєстрації в центрі зайнятості. Довідку видаватимуть у ЦНАПі, опрацьовуватимуть у земельному відділі селищної ради.

   На сесії підтримали кадрові зміни. На посаду заступника Коропського селищного голови з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування депутати затвердили Юрія Івановича Шкурка. Відповідно через перехід на іншу роботу із посади заступника звільнили Олега Віталійовича Мельоху. Йому селищний голова подякував за трирічну співпрацю, ну а новому заступникові весь загал побажав успіхів та плідної праці на благо громади.

   Надзвичайно важливе питання 33-ї сесії стосувалося землі. Не так давно землі поза межами населених пунктів перейшли із державної власності в комунальну власність громади. За земельним законодавством громада повинна за заявою будь-якого громадянина держави, незалежно від місця його проживання, надати йому 2 гектари на вільній ділянці. А такі заяви вже є, і відмовити комусь сесія не має законних підстав. Землі ж не так багато, тому депутати ухвалили рішення зарезервувати ділянки для пільгових категорій земляків, щоб вони за бажання змогли отримати свої 2 гектари.

Фото без опису

   Розглянувши клопотання старост, зарезервували загалом понад 2 тисячі гектарів тієї землі, яку передали в громаду. Так, учасникам бойових дій, інвалідам війни, членам сімей загиблих учасників бойових дій (зокрема і учасників АТО), які зареєстровані на території Коропської селищної ради для наступного відведення зарезервували орієнтовною 77,19 га для ведення особистого селянського господарства.

   Для громадян, які зареєстровані на території Коропської ОТГ, зокрема малозабезпеченим, членам багатодітних сімей, зарезервували орієнтовно 333 га.

  Окрім того, зарезервували інвестиційно привабливі земельні ділянки для суспільних потреб та суспільної необхідності, для створення сільськогосподарських кооперативів, фермерських господарств, органічних сільських господарств, розробки прогнозів державної і регіональної програм використання та охорони земель – 310 га.

   Також зарезервували 1700 га для передачі в оренду цілісними масивами земельні ділянки, які перебувають в оренді чи в постійному користуванні фізичних та юридичних осіб.

   Після розгляду всіх питань порядку денного обранець до обласної ради Володимир Селянський прозвітував за свою депутатську діяльність.

Фото без опису

   Перед початком зібрання за доброю традицією привітали оплесками колег, які в міжсесійний період святкували дні народження – депутатів Людмилу Назаренко та Руслана Марченка і старосту Городищенського старостинського округу Наталію Антоненко.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь