Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі обговорили, як  протидіяти торгівлі людьми та насильству в родинах

Дата: 28.02.2019 18:46
Кількість переглядів: 734

  Фото без опису Запобігати торгівлі людьми й насильству, надавати допомогу постраждалим  від цих явищ − це має бути не лише «робочими» завданнями фахівців громад в умовах реформи децентралізації, а й загалом людським обов’язком тих, хто свою громаду вважає домом. Про це та інше говорили обласні керівники соціальних служб, які вчора, 27 лютого, завітали до Коропської об’єднаної територіальної громади.

    У залі засідань селищної ради представниця громадського комітету з питань захисту прав людини Наталія Кулікова, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько, заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт і начальник відділу ювенальної превенції ГУПН в області Ольга Панкратова провели спільно ініційовану зустріч із нашими фахівцями соціального профілю і старостами.  

Фото без опису

Фото без опису

   Приїхали гості для того, аби інформувати про заходи, які мають здійснюватися в громаді задля запобігання торгівлі людьми, протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню над дітьми.

   Експерти зазначили, що в умовах децентралізації з кожним днем все більше повноважень і обов’язків із цих питань перекладається на органи місцевого самоврядування, безпосередньо на ОТГ.

Фото без опису

   На жаль, в області наша громада очолила неприємне «лідерство» − за останніх 2 роки найбільше жителів саме Коропської ОТГ, після Чернігова, отримали статус постраждалих від торгівлі людьми.

   Обласні фахівці відмітили, що в Коропській громаді вже створені механізми, які координують роботу різних напрямків щодо протидії торгівлі людьми й домашньому насильству. Разом з тим вони окремо наголосили й на важливості функціонування координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми. Такий консультативно-дорадчий орган був створений у Коропській ОТГ наприкінці минулого року.

   Окремо йшлося і про роль старост як індикаторів перших ознак негараздів у родинах. Саме на них покладений обов’язок вчасно ідентифікувати випадки торгівлі людьми, насильства, виявляти сім’ї в складних життєвих обставинах та перенаправляти таку інформацію до потрібних структур, аби люди якнайшвидше отримали необхідну допомогу.

   Наприкінці зібрання досвідом соціалізації й допомоги в адаптації нарко- і алкозалежних людей до життя поділився Володимир Сокол, директор унікального в області реабілітаційного центру «Крапка відліку», що в Будищі.

   Цей захід був організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини в рамках проекту «Посилення правової спроможності громад Чернігівської області».

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь