Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропі обговорили, як  протидіяти торгівлі людьми та насильству в родинах

Дата: 28.02.2019 18:46
Кількість переглядів: 742

  Фото без опису Запобігати торгівлі людьми й насильству, надавати допомогу постраждалим  від цих явищ − це має бути не лише «робочими» завданнями фахівців громад в умовах реформи децентралізації, а й загалом людським обов’язком тих, хто свою громаду вважає домом. Про це та інше говорили обласні керівники соціальних служб, які вчора, 27 лютого, завітали до Коропської об’єднаної територіальної громади.

    У залі засідань селищної ради представниця громадського комітету з питань захисту прав людини Наталія Кулікова, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько, заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт і начальник відділу ювенальної превенції ГУПН в області Ольга Панкратова провели спільно ініційовану зустріч із нашими фахівцями соціального профілю і старостами.  

Фото без опису

Фото без опису

   Приїхали гості для того, аби інформувати про заходи, які мають здійснюватися в громаді задля запобігання торгівлі людьми, протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню над дітьми.

   Експерти зазначили, що в умовах децентралізації з кожним днем все більше повноважень і обов’язків із цих питань перекладається на органи місцевого самоврядування, безпосередньо на ОТГ.

Фото без опису

   На жаль, в області наша громада очолила неприємне «лідерство» − за останніх 2 роки найбільше жителів саме Коропської ОТГ, після Чернігова, отримали статус постраждалих від торгівлі людьми.

   Обласні фахівці відмітили, що в Коропській громаді вже створені механізми, які координують роботу різних напрямків щодо протидії торгівлі людьми й домашньому насильству. Разом з тим вони окремо наголосили й на важливості функціонування координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім'ї та протидії торгівлі людьми. Такий консультативно-дорадчий орган був створений у Коропській ОТГ наприкінці минулого року.

   Окремо йшлося і про роль старост як індикаторів перших ознак негараздів у родинах. Саме на них покладений обов’язок вчасно ідентифікувати випадки торгівлі людьми, насильства, виявляти сім’ї в складних життєвих обставинах та перенаправляти таку інформацію до потрібних структур, аби люди якнайшвидше отримали необхідну допомогу.

   Наприкінці зібрання досвідом соціалізації й допомоги в адаптації нарко- і алкозалежних людей до життя поділився Володимир Сокол, директор унікального в області реабілітаційного центру «Крапка відліку», що в Будищі.

   Цей захід був організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини в рамках проекту «Посилення правової спроможності громад Чернігівської області».

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь