A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Підтримка надзвичайників, пам’ятна дошка гетьману, народженому в Коропі й платні послуги в «Аполлоні» – що вирішив виконком

Дата: 27.02.2019 19:50
Кількість переглядів: 666

   Фото без описуСьогодні, 27 лютого, відбулось засідання виконавчого комітету Коропської селищної ради, на якому були розглянуті й ухвалені рішення із 21 питання. Провів засідання Коропський селищний голова Віктор Журавель.

  У ході зібрання начальник фінансового відділу Коропської селищної ради Наталія Басанець представила для затвердження план заходів щодо наповнення селищного бюджету, вишукання додаткових джерел надходжень, у  тому числі за рахунок детінізації економіки, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни у 2019 році.

 

Фото без опису

   Також Наталія Сергіївна прозвітувала за виконання аналогічного рішення, ухваленого роком раніше. На кінець минулого року була відсутня будь-яка кредиторська заборгованість у бюджеті, виконання запланованої дохідної частини селищного бюджету склало 102%, і проти 2017-го року власних надходжень надійшло більше на 7,7 мільйонів гривень, або на 18,5%. Суттєвої економії вдалося досягти із переходом обігріву Атюшівської школи із фірми «Еко Тепло» на власне опалення. 2017 року на теплову енергію було витрачено 2 мільйони 467 тисяч, торік – 1 мільйон  943 з половиною тисячі, тобто менше на 523 тисячі.

   Наступним рішенням члени виконкому підтримали створення експертної групи з питань реалізації селищної цільової програми «Громадське бюджетування» (бюджет участі) в Коропській ОТГ. Як інформувала начальник відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова, задля розвитку демократичного суспільства, вдосконалення діалогу між громадою і владою затверджено селищну цільову програму громадського бюджетування (бюджету участі) на 2019-2022 роки, а також відповідне положення.

 Фото без опису

    Кожен житель громади зможе подати проект, який би покращив життя її жителів. А для справедливої оцінки всіх проектів, які будуть надходити до селищної ради, й була створена експертна група та затверджено її 17 учасників. До складу експертної групи були включені всі кандидатури, які подавали старости.

Фото без опису

   Ще одним рішенням погодили програму фінансової підтримки коропських рятувальників  − покращення матеріально-технічного  стану 9 Державного пожежно-рятувального поста.  Проект рішення представляв головний спеціаліст із питань взаємодії з правоохоронними органами, оборонної,  мобілізаційної роботи та цивільного захисту Віталій Бульйонов.

Фото без опису

   Річ у тім, що в області оновлюється автопарк пожежних машин, і коропський пост ДСНС має можливість отримати новий сучасний пожежний автомобіль на базі МАЗу з усім необхідним обладнанням. Але гаража для техніки із такими габаритами рятувальники не мають, тож і звернулися із листом до селищної ради, аби їм допомогли добудувати приміщення. Тому і була затверджена програма, за якою для підтримки 9 ДПРП будуть виділені 80 тисяч гривень.

   Під час засідання погодили внесення зміни до Програми організації та проведення громадських робіт для незайнятого населення, про які повідомила начальник відділу управління персоналом Лариса Ващенко. За зверненням районної філії обласного Центру зайнятості перелік робіт доповнили роботами з екологічного захисту та охорони навколишнього середовища.

Фото без опису

   Погодили зміни до ще однієї програми, яка пов’язана зі здійсненням управління майном комунальної власності селищної ради. На фінансування цієї програми передбачили 35 тисяч гривень. Із проектом рішення виступив заступник начальника відділу комунального майна, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Юрій Комар.  

Фото без опису

   Були погоджені зміни та доповнення до Програми розроблення (оновлення) Генерального плану села Риботин, внесені зміни до кошторису: на розроблення генплану у 2019 році – 199 тисяч 331 гривня; виробничий етап, обстеження території – 98 9 тисяч гривень.  Необхідність розробки генерального плану в тому, що без цієї містобудівної документації буде неможливе будівництво чи реконструкція об’єктів. Серед усіх сіл першим почали розробляти генплан Риботина через те, що це село розбудовується сьогодні найактивніше через територіальну наближеність до Коропа.

   Ухвалили рішення і про знесення зелених насаджень у Риботині: 21 берези по вулиці Гагаріна, 400 квадратних мерів чагарнику по вулиці Гагаріна і ще 450 по вулиці Чернігівській, 15 верб по вулиці Братів Шевченків і двох беріз по вулиці Зої Космодем’янської.  

   На сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету була затверджена калькуляція вартості надання послуг із прокату спортивного спорядження, обладнання та інвентарю в КСК «Аполлон» за 1 годину: більярд – 30 грн, настільний теніс – 30 грн, теніс – 50 грн, тренажери – 10 грн, пневматична зброя в тирі, спортивний батут – по 20 грн за 10 хвилин, реалізація абонементів на відвідування сауни (1 година, але мінімум 3 години) – 100 грн, проведення групових та індивідуальних занять із фізичної культури та спорту  − 70 грн за годину. Рішення вступає в дію з 1 березня. 

   Наступним рішенням члени виконкому затвердили висновки про вартість майна для подальшої оренди.

   Підтримали на засіданні й рішення про встановлення пам’ятного знаку з меморіальною дошкою Дем’яну Ігнатовичу, який відомий за прізвиськом Многогрішний. Цей видатний український військовий, політичний і державний діяч, гетьман Лівобережної України народився в Коропі.

   Після цього начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська повідомила про те, що заходи із вшанування відомого земляка відбудуться біля історико-археологічного музею наступної середи, 6 березня.  До Коропа цього дня очікується приїзд науковців.

Фото без опису

   Блок проектів рішень із  соціального захисту представила начальник відповідного відділу Лариса Ларченко. Зокрема, була затверджена гранична вартість безоплатних послуг, на поховання учасників бойових дій,  інваліді війни та померлих (загиблих) осіб, які мають особливі трудові заслуги перед  Батьківщиною та проживали на території Коропської селищної ради. Ще одним рішенням затвердили зміни в складі опікунської ради й призначили директора Червоненського психоневрологічного інтернату опікуном над недієздатним підопічним.

Фото без опису

   Розлянули й винесли рішення про визначення участі батька у вихованні дитини. Про ситуацію, що склалася в родині одного із сіл ОТГ, розповіла начальник відділу-служби у справах дітей Наталія Величко.

Фото без опису

   Завершили засідання розглядом заяв громадян про клопотання в наданні пільгового кредиту, зміни чи уточнення поштової адреси, з якими знайомила начальник відділу організаційної роботи Наталія Ющик.   

Фото без опису

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь