A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Турботи Вільного: маленьке село не означає, що й справ мало

Дата: 27.02.2019 14:41
Кількість переглядів: 823

   Фото без описуНевеличке село, що «відкотилося» на кілька кілометрів від Коропа дорогою до обласного центру, хвалиться згуртованістю жителів, які і в толоках завзяті, і внески до цільових фондів роблять активно. Дуже легко працювати старості з такою «командою». А про те, що вдалося зробити за минулий рік, що планується на рік поточний у Вільненському старостинському окрузі, звітувала 15 лютого його очільниця Лариса Москальова.  

     Участь у роботі зборів взяла секретар селищної ради Людмила Гавриленко.

   На зібранні були присутні головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Юрій Євтушенко, помічник-консультант народного депутата Анатолія Євлахова Катерина Четверик, представник ТОВ «Черешеньки» Сергій Нескородов і голова правління СТОВ «Агрольон» Володимир Михалишин.

  Збори розпочала староста Лариса Москальова, яка відзвітувала перед односельцями про соціально-економічний розвиток старостинського округу, санітарний стан і благоустрій.

Фото без опису

  Торік у Вільненському старостинському окрузі багато працювали для благоустрою. Три дні тривав «суботник» на кладовищі. Тут ще в 2017-му році випиляли дерева, і тепер за допомогою техніки СТОВ «Агрольон» деревину прибрали.

  Вдалося доосвітлити вулицю Шевченка, що й планувалося, освітлити провулок Дружби й провулок Набережний. Тож торік у Вільному з’явилося 10 додаткових ліхтарів.

Фото без опису

  Чимало зусиль спрямували на те, аби в місцевої малечі було де погратися. За сприяння народного депутата Анатолія Євлахова в селі з’явився дитячий майданчик. Працювали ж для його встановлення всі гуртом: і місце розчищали, і огорожу встановили. На огорожу пішло близько 10 тисяч гривень коштів ТОВ «Черешеньки» та селищної ради.

  Були зроблені й інші справи: прогрейдерували вулицю Василя Нікітіна,  провели ремонт у будинку культури, демонтували грубу й встановили піч булер’ян, зробили косметичний ремонт ФАПу. У БК поставили нову трубу до печі, на це спрямували 10 тисяч гривень коштів відділу культури і туризму селищної ради. За 15 тисяч гривень із бюджету цього відділу придбали і нову апаратуру для БК.

  Звітуючи, Лариса Василівна розповіла про підсумки акції із самооподаткування. По 50 гривень, як затвердили торік, здали аж із 74% дворів. Порівняно із іншими населеними пунктами, це відмінний показник. Зібрані спільні кошти спрямовували на придбання пального, транспортні послуги. Навіть залишок залишився, бо ж використовували економно.

  Обговорили на «сходах» і плани на поточний рік: прогрейдерувати дорогу, почистити копанку, випиляти дерева по периметру кладовища в Тарасівці, освітлити тутешню вулицю Садову. Є потреба у перекритті даху  фельдшерсько-акушерського пункту. Жителі Вільного мріють про більярд чи тенісний стіл у будинок культури – з цим звернулися до ТОВ «Черешеньки».

  Про стан правопорядку на території старостинського округу доповів дільничний офіцер поліції Владислав Нешта.

  Помічниця нардепа Катерина Четверик,  яка після звіту взяла слово, похвалила роботу старости і висловила їй вдячність за старання.

Фото без опису

     Підсумувала збори секретар селищної ради Людмила Гавриленко, яка теж  зазначила, що за рік у селі було зроблено багато, подякувала за роботу старості й закликала жителів Вільненського округу в усіх починаннях підтримувати свою очільницю.

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної рад


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь