A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Тенісний турнір пам'яті воїна-інтернаціоналіста Михайла Кравченка

Дата: 15.02.2019 18:28
Кількість переглядів: 747

  Фото без описуВ Атюшівській школі напередодні свята, яким вшановують учасників бойових дій на території інших держав, провели особливі спортивні змагання.

  Мінливий цьогоріч лютий… То сонечком зігріє, то калюжками забринить. А то і взагалі насипле снігу, застукає зненацька завіями. Притрушує, запорошує, замітає сліди… Та жодна завія не зітре з пам’яті тих, хто поліг в афганських ущелинах; ми кланяємося тим, хто прийшов з війни живим, хоча з пораненою душею. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, вони свято вірили, що виконують свій інтернаціональний обов’язок, вони вірили, що несуть визволення народу Афганістану, вірили, що йдуть не воювати, а захищати. Не одним сивим пасмом закосичена ця дата — 15 лютого, день, коли 30 років тому в 1989 закінчилася для народів колишнього СРСР десятирічна кривавиця трагічної війни в Афганістані.

  І, здається, навіки крейдяний пил і пісок осіли в чубах воїнів - інтернаціоналістів Чигирина Анатолія та Сліпканя Володимира, які 13 лютого завітали до рідної Атюшівської школи, щоб зустрітися з учнями та своїми ровесниками і віддати щиру шану учасникам бойових дій на території інших держав, схилити голову у хвилині мовчання за загиблими, серед яких і наш односельчанин Михайло Кравченко.

   Михайло навчався в Атюшівській школі з 1967 по 1975 роки. Був щирим, працьовитим і товариським. Проходив строкову службу в ДРА, де і загинув 13 червня 1981 року під час виконання свого військового обов’язку. Минулого року в школі започаткували тенісний турнір пам’яті земляка, воїна – інтернаціоналіста Михайла Кравченка.

  Турнір зібрав справжніх поціновувачів тенісної ракетки. Ось і цьогоріч ровесники воїна – інтернаціоналіста М.О. Кисіль, М.С. Бережний, М.М. Донець та М.М. Ричик відгукнулися на запрошення вчителя фізичної культури М.І. Зарецького і завітали у школу разом з односельцями - миротворцями.

Фото без опису

  Гості побували на тематичній екскурсії «Наші земляки – афганці» у шкільному музеї бойової слави, поділилися спогадами про Михайла Кравченка під час зустрічі з учнями старшої школи, насолодилися піснями, поезією та патріотичною грою «Джурівни – соколівни».

Фото без опису

    А далі – змагання між досвідченими та юними, яке урочисто відкрив сільський староста Станіслав Пилипець. Протягом трьохгодинного турніру емоції аж зашкалювали! Це все треба було побачити!

  Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Перемогу здобув воїн – афганець Анатолій Чигирин, другою ракеткою турніру визнано Миколу Донця, який є частим гостем занять тенісного гуртка і не перестає всіх вражати хорошою спортивною формою та непередбачуваними віражами ракетки. Почесне третє місце посів тренер футбольної команди «Колос» Микола Кисіль.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

     Колектив школи щиро вірить, що це починання підтримає широка громадськість села та земляки за його межами, і турнір пам’яті Михайла Кравченка розширить свої діапазони.

За інформацією Атюшівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Станіслава Ковтуна


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь