A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Хай час пливе – у пам’яті завжди живе той рідний і чужий Афганістан

Дата: 15.02.2019 17:28
Кількість переглядів: 2042

    Фото без описуУрочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-річчя із дня виведення військ із Афганістану відбулися сьогодні в Коропі.

   Є події, пам’ять про які не стирає невблаганний біг часу. Із року в рік збираються в Коропі біля пам’ятного знаку загиблим у Афганістані ті, кому судилося стати героями тієї далекої війни. Хто носить звання воїна-інтернаціоналіста, а отже був і залишається людиною честі, людиною слова, є прикладом справедливості, жертовності, відповідальності.

   

   Не зрадили традиції й сьогодні, 15 лютого, – у вже тридцяту річницю виведення військ із Афганістану.

 

Фото без опису

Фото без опису

  Цей монумент вкотре став відправною точкою урочистостей, проведених у Коропі. Воїни-афганці, учасники бойових дій на території інших держав, представники районної та селищної влади, працівники установ та організацій Коропа поклали квіти до його підніжжя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Тут же голова районного відділення Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Іван Сиченко вручив героям тієї далекої війни медалі «30 років з дня виведення військ із Афганістану».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Подальші заходи продовжилися в Коропському будинку культури. Як завжди, надавали заходу піднесеності артисти духового оркестру, які вітали урочистими мелодіями гостей дійства.

Фото без опису

  Весь зал схилив голови у хвилині мовчання за загиблими на афганській землі земляками і тими воїнами, які пішли із життя із різних причини вже у мирний час.

  Не повернулися зі служби в далекій республіці до рідного порогу Володимир Пузік із Покошичів, Іван Кулик із Верби, Віктор Микитенко з Придеснянського, Петро Костюк із Сохачів, Михайло Кравченко з Атюші. Доля Миколи Полив’яна із теперішнього Рождественського не відома і понині.

Фото без опису

  Зі сцени висловили подяку всім учасникам бойових дій на території інших держав голова районної ради Михайло Мазуренко, заступник голови райдержадміністрації Валентина Саволєй, голова районного відділення Української спілки ветеранів Афганістану Іван Сиченко, Коропський селищний голова Віктор Журавель.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Побажавши воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров’я та довголіття, Віктор Іванович окремо звернувся зі словами подяки за мужність і витримку до тих, кого накрило лихо війни вже наших днів – до рідних полеглих у зоні АТО жителів Коропського краю.

Фото без опису

  Під оплески глядацької зали воїнам-інтернаціоналістам вручили ряд нагород за героїзм та мужність, проявлені під час виконання військового обов’язку і з нагоди свята.

 Так, грамотами районної ради були нагороджені Іван Сиченко і Микола Кеда. Нагороди райдержадміністрації − Володимир Пилипенко і Володимир Леперт. Грамоти Коропської селищної ради отримали Володимир Єременко та Анатолій Ковтун.

  Подякою облдержадміністрації за особистий внесок у розвиток ветеранського руху, військово-патріотичне виховання молоді, вирішення соціальних проблем ветеранів Афганістану та членів сімей загиблих нагороджений Олександр Свердлов.  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Під час заходу глядачі переглянули зворушливий документальний фільм «Воїнам-інтернаціоналістам присвячується…», в якому − розповідь про кожного із земляків, котрих не дочекалися живими з афганської війни.

Фото без опису

  Патріотичну концертну програму подарували для всіх аматори будинку культури і вихованці Коропського центру дитячої та юнацької творчості та школи мистецтв.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Також цього дня представники органів місцевого самоврядування відвідали родини загиблих воїнів-афганців і вручили їм продуктові набори.

  А в Придеснянському заступник Коропського селищного голови Василь Кравченко і староста Городищенського старостинського округу Наталія Антоненко відвідали місце останнього спочинку воїна-афганця Віктора Микитенка і поклали квіти на його могилу.

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь