A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Хай множиться щастя і все удається!» - бажали творчі шабалинівці

Дата: 06.02.2019 12:51
Кількість переглядів: 994

Фото без опису  Цьогорічний мистецький проект «Щасливі зимові вечори», організований відділом культури і туризму Коропської селищної ради – вже історія. Тепла, яскрава, душевна… Щотижня протягом місяця на сцену Коропського будинку культури виходили аматори Вишеньок, Городища, Будища і Шабалинова. Вони дивували, дарували спектр емоцій і незабутні хвилини відпочинку. Минулої п’ятниці для коропчан виступали гості із Шабалинова.

 

  …Уже давно, років із 20 тому, у великому Шабалинові місцеві «соловейки» об’єднались  у творчий ансамбль на базі будинку народних традицій та дозвілля. Вдень у кожного турботи та клопоти. Увечері ж – віддушина: репетиція. Збиралися, і співали, співали, співали…  Виступали переважно на рідній сцені. Зрідка гастролювали «ближнім зарубіжжям»: були в Сохачах, Кнутах та Пекареві сусідньої Сосниччини.

  Із роками мінявся склад учасників. Хтось талановитий вибував, хтось, не менш талановитий і здібний, додавався. Проте «кістяк» творчого колективу залишився той самий.

  І сьогодні в художньому колективі Шабалинівського Будинку народних традицій і дозвілля «Криниця» співають директор закладу Наталія Іванівна Коваль, художній керівник Валентина Василівна Брусило, разом з ними − Тетяна Василівна Покотило, Віра Григорівна Дуда, Валентина Володимирівна Іванченко, Катерина Іванівна Лузан, Валентина Олексіївна Пилипенко, Павло Борисович Маздюк, Іван Іванович Гриценко. Тільки перші троє є працівниками закладу. І. І. Гриценко –  колишній працівник, нині на пенсії. Решта – продавчиня, педагог, вчителі на заслуженому відпочинку. Саме в такому складі (за винятком Івана Івановича, який за поважних причин не зміг бути поряд із односельцями) колектив і виступав 1 лютого на головній сцені Коропської ОТГ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Як зізналася директор закладу Наталія Коваль, всі артисти дуже хвилювалися. Але, мабуть, більшим ніж хвилювання було відчуття відповідальності, бо ж село представляли. А коли публіка зустріла тепло – то тут уже і справжня щира радість не забарилася. Радіють в колективі ще й тому, що після утворення ОТГ з’явилося більше можливостей гастролювати, і вже не треба хвилюватися за доїзд колективу.

  На радість глядачам шабалинівці виконали багато прекрасних пісень. 

 

   Не обійшлося на святі й без гумору.

Фото без опису

Фото без опису

  Якщо ви переглянули відео, то, мабуть, звернули увагу на те, як вправно рухаються шабалинівські артистки, який багатий запас «па» вони мають. Хто ж їх навчив? А це вже окрема історія. Свого часу  місцеву школу  очолила молода директор Юлія Володимирівна Дубатовк − педагог за професією і хореограф за покликанням. Ну і відтоді Шабалинів як затанцював! Сьогодні в селі є два дитячих танцювальних колективи. Займається Юлія Володимирівна із дітьми двічі на тиждень. Ось такий танок представили вони на районній сцені. До речі, наставниця тут танцює разом із дітьми.

 

  Всього за три дні це відео із танком, завантажене у Фейсбук, «зібрало» аж 1900 переглядів. Своїми емоціями від побаченого користувачі мережі діляться в коментарях.

Фото без опису

    Примітно, що під час свят у Шабалинові на сцені завжди багато дітей. Є аж три ансамблі – «Сонечко», «Україна» та «Веселка». Молодість, енергія, драйв. Це прекрасно.

Фото без опису
Олександр Сальнюк

 

Фото без опису
Оля Костенко

 

Фото без опису

   Сьогодні в Шабалинові вже стартувала підготовка до свята 8 Березня та конкурсу до Дня закоханих. Репетиції – суворо двічі на тиждень, а перед концертами – навіть тричі. Тож побажаємо успіхів аматорам сцени Шабалинова,  творчого запалу та натхнення, вдячних глядачів та гучних оплесків.

Фото без опису

Фото без опису

   Ну а проект «Щасливі зимові вечори» завершився. Начальник відділу культури і туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська подякувала всім глядачам і учасникам, висловила сподівання, що наступного року «Щасливі зимові вечори» подарують радість ще більшій кількості людей. 

Фото без опису

 

Сектор інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь