A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Безпека праці в зимовий період року

Дата: 11.01.2019 15:46
Кількість переглядів: 468

  Працівник зобов’язаний дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства – такими є вимоги статті 14 Закону України „Про охорону праці”.

  Основні причини настання нещасних випадків узимку – організаційні, в яких переважає людський фактор. А саме: порушення трудової та виробничої дисципліни, порушення вимог інструкцій з охорони праці, порушення режиму праці та відпочинку, незастосування засобів індивідуального захисту, порушення вимог безпеки під час експлуатації транспортних засобів, особиста необережність. В зимовий період збільшується кількість випадків  падіння працівників під час пересування пішки та настання дорожньо-транспортних пригод.

  Щоб зменшити вірогідність падіння працівника під час пересування пішки в ожеледицю, необхідно додержуватись наступних основних правил поводження:

- пересувайтеся тільки по передбаченим для цього пішохідним доріжкам;

- вдягайте зручне взуття на низьких підборах та неслизькій підошві;

- дивіться під ноги та обходьте небезпечні місця;

- ходіть не поспішаючи;

- будьте гранично уважним під час переходу проїжджої частини дороги та пересування по східцях;

- ступайте на всю підошву взуття, ноги розслабте в колінах;

- при переході по обледенілій поверхні не підіймайте високо ступні ніг, а робіть рухи подібно ковзанню;

не переносіть, по можливості, в руках тяжкі речі та не тримайте руки в кишенях;

- тримайтеся подалі від будинків – ближче до середини тротуару з метою попередження травмування від падіння з даху снігу, бурульок тощо.

  Водію, який знаходиться за кермом транспортного засобу в ожеледицю, необхідно бути обачним, їхати з найменшою швидкістю та пам’ятати, що в ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях автотранспорту.

  В холодну пору року, перебуваючи на відкритому повітрі можливе переохолодження організму людини та обмороження частин тіла.

  Працівникам, що працюють в холодну пору року на відкритому повітрі або в закритих неопалюваних приміщеннях, вантажникам та деяким іншим категоріям працівників у випадках, передбачених законодавством, надаються спеціальні перерви для обігрівання і відпочинку, які включаються в робочий час. Власник або уповноважений ним орган, відповідно до вимог статті 168 Кодексу законів про працю України, зобов'язаний обладнати приміщення для обігрівання і відпочинку працівників.

  Пам’ятайте, що важливим заходом запобігання травматизму узимку є проведення на підприємствах позачергових інструктажів  для працівників щодо безпечного поводження під час пересування в складних погодних умовах, а водіям транспортних засобів – інструктажів з безпеки дорожнього руху.            

       Микола Литвин, начальник Бахмацького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь