A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У Коропській громаді розуміють важливість створення і розвитку підприємств на селі

Дата: 16.12.2018 22:01
Кількість переглядів: 632

Фото без опису  Саме тому на засіданні виконавчого комітету, що відбулося у п’ятницю, 14 грудня, його члени погодили Програму підтримки кооперативів на території Коропської селищної ради у 2019-му році із загальною сумою фінансування у 100 тисяч гривень. За декілька днів цей проект під час сесії розглянуть і депутати.

 

  До слова, тема створення кооперативів у нашій ОТГ вивчається уже давно. І хоч зараз триває «теоретичний» етап, та рішення надати фінансову підтримку людям, які забажають створити кооператив, свідчить про те, що, можливо, невдовзі процес перейде у практичну площину. Тобто, матимемо досвід створення першого кооперативу у громаді. Зацікавлені у цьому громадяни є. Але «з нуля» починати важко. Тому надати їм підтримку для придбання лабораторії, бідонів – це у разі створення молочного кооперативу, чи інших речей, і вирішили на засіданні виконкому. Адже кооператив − це і робочі місця, і надходження до бюджету, і, врешті − подих для нового життя навіть маленького села.

 

   Розглянули та підтримали члени виконкому ще й ряд інших цільових програм.

   Фото без опису

  А на початку засідання заслухали інформацію начальника фінансового управління Наталії Басанець про проект бюджету селищної ради на наступний рік, і погодили його. Після цього бюджетний проект розглядатимуть на сесії депутати селищної ради. Із текстом потенційного головного фінансового документа громади кожен може ознайомитися на цьому сайті за посиланням.

Фото без опису

 

   Проект Плану соціально-економічного розвитку громади на 2019-й рік представила на засіданні головний спеціаліст відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова. Проект Плану теж доступний за посиланням.

Фото без опису

 

   Ті, хто забажають ознайомитися з ним, можливо, звернуть увагу на те, що у проекті вкотре фігурує придбання техніки для комунального підприємства селищної ради. Іноді, зокрема в інтернет-коментарях, можна почитати дописи користувачів, які, на жаль, не володіють достатньою інформацією, тому і пропонують ці кошти спрямувати на інші проекти, приміром, придбати новорічні подарунки для малюків… Але комунальна техніка купується передусім за кошти державної субвенції на формування інфраструктури ОТГ, іншими словами: ні на що інше, окрім інфраструктурних об’єктів, витратити цю субвенцію не є можливим.

 

   Поняття інфраструктури, як відомо, є ширшим ніж благоустрій і техніка для нього. Тож чому саме вона?

   Під час засідання селищний голова Віктор Журавель виступив із невеликою ремаркою-аргументацією перед присутніми у залі. За його словами, живучи у час змін, коли невідомо, чи будуть у подальшій перспективі на наших теренах ті районні підприємства, в яких зараз можна орендувати техніку, громаді надважливо самій оснаститися усім необхідним. Наприклад, зараз є необхідність поповнити штат техніки вишкою для висотних робіт. Вона буде потрібна у кожному старостинському окрузі. Варто лише замислитися, скільки скрізь є аварійних дерев… Тому її придбання і включили до Плану соціально-економічного розвитку.

 

   Погодили на засіданні виконкому і селищну цільову програму громадського бюджетування – бюджет участі у Коропській ОТГ на 2019-2022 роки. Навіщо ця програма? Для того, аби кожен, хто має бажання і певне бачення, міг запропонувати якийсь проект для втілення в громаді. Для реалізації проектів-переможців на наступний рік буде закладено 100 тисяч гривень.

 

   Всього ж на розгляд виконкому було винесено аж 34 питання. Були передані в оренду приміщення, затверджено план Новорічних і Різдвяних заходів у громаді, а також орієнтований план селищної ради на наступний рік і виконкому на перший квартал 2019-го. Окрім того розглянули низку заяв громадян.

Участь у засіданні взяли 28 членів виконкому із 35.

 


Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь