A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Міжнародний день захисту прав людини та «16 днів проти насильства»

Дата: 11.12.2018 15:50
Кількість переглядів: 568

  Фото без описуДо  Міжнародного дня прав людини та проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» в Риботинській школі пройшов захід на тему «Права, свободи та обов’язки громадян» і «Не допусти насильства в родині».

  Щороку 10 грудня світ та Україна відзначають визначне історичне свято – 70-річчя прийняття Загальної Декларації прав людини та Міжнародний день захисту прав людини. У Декларації заявлено, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їхніх особистих відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Декларація не носить обов'язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент з даного питання.  

   Кожна людина має право на життя, особисту недоторканність, рівність перед законом, право на працю та справедливу винагороду за неї, захист від безробіття, задовільний життєвий рівень, невтручання в особисте та сімейне життя, недоторканність житла, свободу думки, совісті і релігії, справедливий і неупереджений суд.

   Всі правові аспекти стосовно прав дитини висвітлила в своїй лекції заступник начальника відділу «Коропське бюро правової допомоги» Дарина Мальцева. Інформацію стосовно насильства в сім’ї, видів насильства, а саме психологічне, фізичне, економічне та сексуальне розповіла начальник відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради Оксана Нестеренко. До уваги учнівської молоді був запропонований відеоролик «Насильство в сім’ї, право від насильства в сім’ї».

Фото без опису

  На жаль, питання насильства в сім’ї дуже актуальне в нашому суспільстві. Але більшість жертв насильства просто зневірені і не знають, що мають право на захист.

Фото без опису

Фото без опису

  В разі якщо ви, ваші рідні чи близькі страждають від насильства, не замикайтесь в собі −  звертайтесь за допомогою до відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради, кабінет 24.

За інформацією відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту
Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь