Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Міжнародний день захисту прав людини та «16 днів проти насильства»

Дата: 11.12.2018 15:50
Кількість переглядів: 595

  Фото без описуДо  Міжнародного дня прав людини та проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» в Риботинській школі пройшов захід на тему «Права, свободи та обов’язки громадян» і «Не допусти насильства в родині».

  Щороку 10 грудня світ та Україна відзначають визначне історичне свято – 70-річчя прийняття Загальної Декларації прав людини та Міжнародний день захисту прав людини. У Декларації заявлено, що всі люди мають рівні права, які не залежать від їхніх особистих відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Декларація не носить обов'язкового характеру. В основу документа були покладені всі напрацювання людської думки, які були на той момент з даного питання.  

   Кожна людина має право на життя, особисту недоторканність, рівність перед законом, право на працю та справедливу винагороду за неї, захист від безробіття, задовільний життєвий рівень, невтручання в особисте та сімейне життя, недоторканність житла, свободу думки, совісті і релігії, справедливий і неупереджений суд.

   Всі правові аспекти стосовно прав дитини висвітлила в своїй лекції заступник начальника відділу «Коропське бюро правової допомоги» Дарина Мальцева. Інформацію стосовно насильства в сім’ї, видів насильства, а саме психологічне, фізичне, економічне та сексуальне розповіла начальник відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради Оксана Нестеренко. До уваги учнівської молоді був запропонований відеоролик «Насильство в сім’ї, право від насильства в сім’ї».

Фото без опису

  На жаль, питання насильства в сім’ї дуже актуальне в нашому суспільстві. Але більшість жертв насильства просто зневірені і не знають, що мають право на захист.

Фото без опису

Фото без опису

  В разі якщо ви, ваші рідні чи близькі страждають від насильства, не замикайтесь в собі −  звертайтесь за допомогою до відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради, кабінет 24.

За інформацією відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту
Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь