A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

На сесії затвердили остаточний перелік об’єктів, що втілюються коштом державної субвенції

Дата: 05.12.2018 15:30
Кількість переглядів: 517

  30-ту сесію сьомого скликання провели вчора, 4 грудня, в залі засідань селищної ради. На розгляд депутатів були винесені цільові програми зі сфери соціального захисту, культури та туризму, житлово-комунального господарства. А також затвердили зі змінами список об’єктів, що втілюються в Коропській громаді за кошти субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ.

  Кошти цієї субвенції вдалося зекономити. Тому на розгляд Мінрегіону був поданий оновлений список −  із закупівлею мотопомпи і двох косарок для комунального підприємства «Благоустрій». Якраз у день проведення сесії комісія Мінрегіону цей список затвердила. Тож за відповідні зміни проголосували і депутати селищної ради.

  На початку роботи заслухали і взяли до відома звіт про виконання селищного бюджету за три квартали поточного року, з яким виступила начальник фінансового управління Наталія Басанець. Також Наталія Сергіївна звернула увагу депутатів і старост на тому, що на сайті Коропської селищної ради розміщено проект бюджету на 2019 рік, і з ним уже можна ознайомитися.

  Далі перейшли до цільових програм, що діють у цьому році, і затвердили їх у нових редакціях. Зміни викликані збільшенням чи зменшенням фактичних сум на їхнє виконання на відміну від тих, що планувалися спочатку.

  Наприклад, начальник відділу культури і туризму Людмила Самойловська інформувала про те, що під час проведення та території ОТГ святкових заходів і урочистостей були зекономлені певні кошти. Їх вона запропонувала перенаправити на проведення Новорічних свят. Тому й були внесені відповідні зміни до Програми відзначення пам’ятних дат, історичних подій, культурних заходів, ювілеїв та вшанування видатних людей Коропської селищної ради на 2018 рік.

  Кожне питання порядку денного сесії перед пленарним засіданням проходить розгляд у профільних комісіях. Бюджетна комісія під час розгляду питання Про внесення змін до Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2017-2020 роки в Коропській селищній раді внесла пропозицію збільшити суму фінансування із 45 тисяч на кожен із двох наступних років до  100 тисяч.

   Підтримали депутати і збільшення фінансування програми підтримки КП «Вода» на 41 тисячу для придбання додаткового насоса.

  На програму благоустрою території Коропської селищної ради спільним рішенням передбачили 5 мільйонів гривень.

  Програмою відзначення пам’ятних дат, історичних подій, культурних заходів, ювілеїв підопічних територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Коропської селищної ради на 2019 рік вирішили передбачити окрім 30 тисяч ще додатково 10 тисяч для доїзду до Коропа на святкові заходи  також і жителів сіл.

  215 тисяч передбачили на програму соціального захисту та підтримки громадян. На Програму відзначення пам’ятних дат, історичних подій, культурних заходів, ювілеїв та вшанування видатних людей Коропської селищної ради на 2019 рік – 248 тисяч гривень.

  Затвердили також програми забезпечення дітей гарячим харчуванням із фінансуванням у сумі 1 мільйон 270 тисяч гривень для учнів шкіл і 960 тисяч для вихованців дошкільних закладів.

  Обширним був блок питань, що регулюють земельні відносини. Частина питань стосувалися управління комунальним майном.

  Також затвердили Програму участі Коропської селищної ради в добровільних об’єднаннях (асоціаціях) на 2019 рік  і План діяльності селищної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

  У «Різному» заслухали й  обговорили виступи депутатів.

  Участь у прийнятті рішень брав 21 присутній депутат із усіх 26, обраних до ради. На сесію були запрошені члени виконавчого комітету, працівники виконавчого апарату селищної ради, старости, представники засобів масової інформації.

  Пленарне засідання було «обрамлене» вітальними миттєвостям. Перед початком роботи оплесками та щирими словами привітали колег, які святкували дні народження у міжсесійний період. Це депутати Володимир Крук, Анатолій Покотило, Михайло Гейко, Олександр Халецький і староста Краснопільського старостинського округу Василь Павлюк.

  Ну а наприкінці селищний голова Віктор Журавель, який провів сесію, привітав присутніх із прийдешнім професійним святом – Днем місцевого самоврядування, що відзначається 7 грудня. Через введення воєнного стану в 10 областях України, і в нашій зокрема, урочистості до свята, як це було щороку, не відбудуться. А чоловіки отримали вітання ще й із нагоди прийдешнього Дня Збройних Сил України.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення 
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь