A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Добра справа у Всесвітній день доброти

Дата: 13.11.2018 18:30
Кількість переглядів: 637

Фото без опису  Ще у січні Ганна Степанівна Курдиба із Нехаївки отримала важкий перелом ноги. Відтоді вона прикута до ліжка, за цей час навіть не була надворі. Та сьогоднішня днина заглянула до її оселі лагідним сонечком і несподіваною приємністю – візитом гостей із Коропа, котрі привезли візок, що став для неї «квитком» у справжній світ. Просто диво, що ця подія сталася 13 листопада, коли саме відзначається Всесвітній день доброти.

 ...Часто з радістю згадує голова районного відокремленого підрозділу Товариства Червоного Хреста Таїсія Онопка той день, коли до неї завітав представник організації «Адра України» – служитель церкви Микола Коряков. Розповів, що підтримує контакти з іноземними благодійниками. І запропонував свою допомогу. Відтоді їхня співпраця принесла багато добра людям із  Коропщини. 12 наших земляків безкоштовно отримали інвалідні коляски, нині назбиралося ще 6 заявок. Зазначимо, що сумарна вартість вже розданих колясок складає понад 90 тисяч гривень.

    Дуже потребувала таку медичну техніку і 74-річна Ганна Степанівна Курдиба із Нехаївки. Шанована в селі жінка, в минулому – працівниця колгоспної бухгалтерії – через серйозну травму вже близько 10 місяців не підіймалася, не виходила надвір… Жінка має тяжку долю, пережила чимало випробувань. Два десятиліття тому трагічно загинули син із невісткою, Ганна Степанівна сама виростила й підняла на ноги внучку. Витримала, не зламалася перед ударами долі. Зберегла сяйво й теплоту душі, добру вдачу і усмішку, яку дарує всім довкола.

  Добре, що у хворобі її підтримали добрі люди. Донька Валентина Михайлівна приїхала із Почаєва доглядати маму. Із вдячністю згадує нехаївчанка свого лікаря Володимира Матусяка. До речі, це він і розповів очільниці Червоного Хреста про свою пацієнтку та її потребу в колясці.

  Сьогодні благодійник Микола Коряков разом із Таїсією Онопкою та начальником відділу соціального захисту населення Коропської селищної ради Ларисою Ларченко доставили візок у Нехаївку.

Фото без опису

Візит був несподіваним, проте приніс багато радості й щастя мамі та її доньці, буквально на очах перевтілив Ганну Степанівну, подарував їй можливість бувати надворі, нормально їсти за столом, словом – сприймати світ уже не з гнітючого положення лежачи…

Фото без опису

  Ганна Степанівна щиро дякувала всім за  підтримку і турботу, бажала гостям успіхів і злагоди. Вони ж у відповідь зичили добра і  якнайшвидшого одужання. 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь