A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Євген Баженков: Фонд соцстрахування збільшив розмір виплат потерпілим на виробництві на 40,6%

Дата: 16.04.2018 11:31
Кількість переглядів: 446

Три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей, що здійснив Фонд соціального страхування України цього року, мають на меті відновити соціальну справедливість у розмірах щомісячних страхових виплат для осіб, які отримали інвалідність у різні роки, та підвищити соціальну захищеність загалом. На такі цілі Фонд спрямував 2,1 млрд гривень, наголошує директор виконавчої дирекції ФССУ Євген Баженков.

«Працююча людина має бути впевненою в тому, що вона отримає медичну допомогу та фінансову підтримку у разі втрати здоров’я під час виконання трудових обов’язків. Для цього ми проводимо послідовну роботу щодо підвищення ефективності усієї системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, створюючи всі необхідні умови для справедливого забезпечення українців страховими виплатами. Передусім говоримо про зростання щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей – за перший квартал 2018 року ми провели три перерахунки, які дозволили збільшити розміри щомісячних страхових виплат у середньому на 40,6%», – говорить Євген Баженков.

1 етап перерахунку. З 1 січня 2018 року Фонд соцстрахування провів осучаснення страхових виплат для осіб, які мали право на виплати станом на 1 січня 2018 року та мали право на перерахування сум щомісячних страхових виплат у 2008–2011 роках – завдяки цьому кроку сума виплат збільшилась для майже 170 тисяч осіб.

«Відбулося суттєве підвищення щомісячних страхових виплат соціально незахищеним особам, які мають високий відсоток стійкої втрати професійної працездатності, але мали низький рівень заробітної плати перед настанням страхового випадку. Зокрема, для потерпілих, яким встановлено 100% стійкої втрати професійної працездатності, щомісячні страхові виплати збільшились на максимальну величину – 1281,92 грн», – зазначає Євген Баженков.

2 етап перерахунку. З 1 березня Фондо соціального страхування України здійснив перерахунок щомісячних страхових виплат усім потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їхніх сімей. Коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат встановлено на рівні 1,2.

«Ми на 20% збільшили суму страхових виплат для всіх потерпілих на виробництві та членів їхніх сімей – це 207 тисяч осіб. Розмір виплат у абсолютному вирахуванні зріс у середньому на 514 гривень. У групі тих, для кого відбулося зростання виплат, чималу кількість складають внутрішньо переміщені особи – майже 45 тисяч отримувачів. Середній розмір зростання виплат у них склав 581,7 гривні», – говорить Євген Баженков.

3 етап перерахунку. Потерпілим на виробництві, у яких після проведеного перерахунку з 1 березня 2018 року відкоригований розмір середньої заробітної плати менший за розмір мінімальної заробітної плати станом на 1 січня 2017 року.

За словами Євгена Баженкова, розрахунок суми виплат для них здійснено, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 3 200 грн. У результаті розмір щомісячної страхової виплати підвищено для 4,2 тис. потерпілих з низьким розміром заробітної плати перед настанням страхового випадку. При цьому середній розмір щомісячних виплат у них збільшився на 49,5 %.

У Фонді соціального страхування України зазначають, що для здійснення перерахунків страхових виплат у бюджеті Фонду на 2018 рік передбачено 2,1 млрд гривень.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь