A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Санаторно-курортне лікування і реабілітація застрахованих осіб

Дата: 12.09.2017 12:59
Кількість переглядів: 647

Фото без описуЗ 1 серпня 2017 року розпочав свою діяльність новий фонд соціального страхування України, який є правонаступником фондів соціального страхування України від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

   Незважаючи на реорганізацію, Відділення з перших днів діяльності  своєчасно і в повному обсязі надає належні страхові виплати, соціальні послуги та матеріальне забезпечення застрахованим особам відповідно до Закону України «Про соціальне страхування».

    Одним з вагомих напрямів діяльності Фонду є лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів, оскільки кожна застрахована особа для забезпечення відновлення здоров'я має право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду.

   Діючими Правилами відбору і направлення застрахованих осіб (їх дітей) на відновлювальне лікування (медичну реабілітацію) після перенесених захворювань і травм в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів, по путівках, придбаних за рахунок коштів Фонду,передбачено, що по таких путівках направляються застраховані особи, або їх діти в супроводі одного з застрахованих батьків (опікуна, піклувальника), що працюють на підприємствах, організаціях, установах, незалежно від форм власності за наявності довідки страхувальника установленого зразка. Путівки видаються тільки у випадках захворювань і травм, не пов'язаних з нещасним випадком на виробництві, при якому діє інший порядок забезпечення потерпілих на виробництві.

   Направлення застрахованої особи або дитини в супроводі одного з батьків по реабілітаційній путівці проводиться безпосередньо із стаціонарних відділень лікувальних закладів.

    Протягом календарного року одній і тій же застрахованій особі може бути видана лише одна реабілітаційна путівка, що сплачена за кошти Фонду. Передача даної путівки іншій сторонній особі, її поділ на декількох осіб, зменшення терміну лікування забороняється.

   Питання належного медичного відбору хворих та направлення застрахованих осіб по реабілітаційних путівках здійснює реабілітаційна відбірна комісія (РВК) лікарняного закладу, до складу якої в обов'язковому порядку входить представник Фонду.

     При направленні застрахованої особи по реабілітаційній путівці видається листок непрацездатності.

   Застраховані особи прибувають в санаторій самостійно. При поверненні з санаторія застрахована особа повинна повернути до закладу охорони здоров'я, який видав путівку, заповнений зворотній талон путівки або довідку про факт перебування в санаторно-курортному закладі.

      Протягом поточного року таким правом вже скористались  97 застрахованих осіб.   

    Також нагадуємо, що вже діє новий Порядок відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортним закладам за вибором потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, головною особливістю якого є надання права потерпілому на виробництві, якому за висновком МСЕК визначено санаторно-курортне лікування, самостійно обирати санаторно-курортний заклад за своїм вибором, включаючи місцеві санаторії, а також встановлені граничні розміри витрат ліжко-дня на одного потерпілого для відшкодування вартості санаторно-курортного лікування.

     Даний порядок з 1 січня 2018 року буде поширено на всіх застрахованих осіб.

     Докладну інформацію з отримання реабілітаційних путівок та санаторно-курортного лікування можна отримати у відділенні та його представництвах в Борзнянському та Коропському районах за телефонами: в Бахмачі 2-12-96, 2-14-52, 34-7-34; в Борзні 2-12-98, в Коропі - 2-14-27.  

 

Начальник Бахмацького відділення     Микола Литвин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь