A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Статутні завдання виконуємо

Дата: 06.03.2017 12:15
Кількість переглядів: 579

   Згідно Конституції України кожен громадянин має право на працю, належні, безпечні і здорові умови праці, соціальний захист, охорону життя та здоров'я у процесі трудової діяльності.

   Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві надає громадянам надійні гарантії на соціальний захист у разі травмування на виробництві чи внаслідок професійного захворювання.

 Відділення виконавчої дирекції Фонду в Бахмацькому районі виконує свої статутні завдання на території Бахмацького, Борзнянського та Коропського районів, де розміщені 3532 суб'єкти господарської діяльності, зареєстровані у Фонді, з них 1589 – юридичних та 1943 – фізичних осіб, які мають найману працю.

    Всі страхувальники є об'єктами уваги страхового експерта з охорони праці. Метою профілактичної роботи є збереження життя та здоров'я людини під час виконання нею трудових обов'язків.  Робота страхового експерта спрямована на пропаганду безпечних умов праці через засоби масової інформації і роботу з роботодавцями , активізацію роботи  консультативних центрів, на яких за  2016 рік надано страхувальникам 102 консультації. Також поліпшено якість проведення семінарів, нарад, круглих столів, яких в 2016 році проведено 85, надруковано 45 статей в ЗМІ з питань виконання статутних напрямів діяльності Фонду. Постійно проводяться семінари –наради спільно з управліннями агропромислового розвитку райдержадміністрацій та управлінням Держпраці напередодні весняно-польових робіт та збирання врожаю, навчання з охорони праці водіїв, трактористів , кочегарів спільно з районним центром зайнятості . На пропаганду безпечних умов праці передбачено і використано 6 тисяч гривень.

   Зменшенню виробничого травматизму сприяє і виконання районних Програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013- 2017 роки.  

     Але профілактика ще не гарантує безпеку від нещасного випадку. В минулому році на виробництві трапилось 7 нещасних випадків, з них 2- зі смертельним наслідком.  Переважна більшість випадків стались через психофізичні та організаційні причини, або через всім відомий «людський фактор»,особисту необережність , не виконання вимог інструкцій з охорони праці. Більшість нещасних випадків стались в результаті падіння потерпілих,дії обладнання, машин, механізмів, наїзду транспортних засобів, ДТП.                                         

    Соціальна захист застрахованих осіб – ще один важливий напрям роботи відділення. На обліку перебуває 480 особових справ потерпілих на виробництві та членів сімей загиблих.  Крім того, у відділенні перебувають на тимчасовому обліку 52 чоловік жителів Донецької та Луганської областей. Всі потерпілі  своєчасно і повному обсязі отримують передбачені законом страхові виплати та медико – соціальні послуги, яких у 2016 році відділенням  сплачено понад 5,1 млн. грн. За кошти Фонду 5 осіб отримали санаторно - курортні путівки та медичну реабілітацію, 3 чол. видано направлення для отримання протезно – ортопедичних виробів, 9 інвалідам праці виплачено компенсацію на бензин та транспортні послуги.

   Призначення, перерахунок і відшкодування страхових виплат, індексації  проведені в установлені законом терміни.

   Активну участь в обласних відбірних змаганнях ІV Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» взяла команда відділення, яка завоювала 7 нагород,а окремі її учасники брали участь у складі команди області на фінальних змаганнях в м.Ужгород.      

     Ефективна робота з профілактики нещасних випадків, реабілітація та відшкодування шкоди постраждалим на виробництві неможлива без стабільного наповнення бюджету Фонду за рахунок страхових коштів. Спеціалістами з обліку страхувальників в 2016 році  проведено роботу по скороченню недоїмки, яка зменшилась на 2766 гривень.

   Колектив відділення і в умовах реформування докладає максимальних зусиль для забезпечення соціальних гарантій застрахованим особам, якісного виконання статутних завдань.

                                  М.Литвин, начальник відділення ВДФ в Бахмацькому районі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь