A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

День писемності та мови в школах громади

Дата: 10.11.2017 12:28
Кількість переглядів: 637

Фото без описуДень української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Не були осторонь цього і загальноосвітні заклади громади.

«Рідна мова - скарб» - під такою назвою, до Дня української писемності та мови, провела бібліотечний урок для учнів 5-6 класів бібліотекарРождественської ЗОШ І–ІІІ ступенів Наталія Луценко.  В ході заходу учні ознайомились з історією створення української писемності, видатними історичними особистостями.

  Також учні читали вірші, розказували гуморески, співали пісні, присвячені рідній мові, показуючи свою готовність виконувати відповідальне завдання, яке стоїть перед кожним із нас – зберегти надбання наших предків, усе зробити для збагачення духовного потенціалу нації, щоб відродилась і розквітла Україна, щоб усміхнулась доля нашого народу.

Фото без опису

   У цей день члени педагогічного  колективу та учні Рождественської ЗОШ І-ІІІ ступенів, з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури, взяли участь у XVII Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності.

Фото без опису

   В Карильській школі  відбувся відкритий урок в учнів 3 класу, класовод Ганна Ткаченко, «Наша мова калинова» для початкової ланки. Школярі розповіли, як потрібно цінувати нашу мову, про прислів’я  та приказки, заспівали колисанки, які їм матусі співають, та продемонстрували пісню-гру «Подоляночка».

Фото без опису

  День писемності та мови у Нехаївськiй ЗОШ I-III ст.  розпочався з написання радiодиктанту «Наші пiснi», до якого долучилися старшокласники та учителі школи.

Фото без опису

   Продовженням свята був усний журнал «Iсторiя писемності: від ієрогліфів до літер», на якому учні 11 класу познайомили присутніх з історією виникнення української писемності.

Фото без опису

   Аліна Таценюк представила присутнім презентацію про тернистий шлях української мови. Учні 5-6 класів читали поезії про мову, гуморески. Усі зустрілися зі Стецьком та Галькою, ролі  яких вдало зіграли Олександр Цупко та Алiна Луговик. Вони продемонстрували, яка роль духовної їжі у житті українців.

Фото без опису

   А на закінчення свята була проведена вікторина для кмітливих i допитливих «Сторінками  історії письма».

За інформацією відділу освіти Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь