A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Тиждень початкових класів «Шкільний калейдоскоп»

Дата: 14.11.2017 15:52
Кількість переглядів: 1482

Фото без опису  Девіз тижня: Кожен день у нас цікавий, плідний і яскравий.  З 06 по 11 листопада у Шабалинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проходив тиждень початкових класів. У її проведенні активну участь взяли учні 1-4 класів.

  Тиждень розпочався Днем любителів природи. Учні розгадували кросворди, ребуси. Під час подорожі «Природа рідного краю» діти відвідали «Квітковий водограй»,  побували на зупинках «Наші друзі – птахи», «У світі тварин». Школярі дізналися багато цікавого про птахів-символів,  про найбільшого і найменшого птахів,  найважчого і найлегшого. Цікаво пройшли «старти тварин», ігри «Можна – не можна», «Чи знаєш ти?». А пісня «Пригоди лісових друзів» об’єднала всіх присутніх у єдине дружнє коло.

Фото без опису

  У день математики був проведений усний рахунок «із задоволенням», під час якого учні розгадували ребуси, цікаві логічні задачі. Провели математичну гру  «Хрестики-нулики». Гравці команд «Хрестики» і «Нулики» розв'язували задачі-жарти, виконували завдання «Мудрої математики», «Математики на кухні», показали вміння раціонально рахувати («Швидка математика»).  Команди добре справились із завданнями «Казки і математика», «В гостях у геометрії»,  «Гострий погляд», «Чарівні палички».  Перемогла команда «Хрестики» і отримала подарунки від «Смачної математики».

Фото без опису

  В день здоров'я і спорту  пройшов конкурс рухливих ігор на перерві «Грайлики». Діти побували на   мандрівці в хустинковому містечку. Захід проходив у формі гри, в ході якого чергувались інформаційні, розважальні, естетично спрямовані форми роботи, елементи народознавства. Учні ознайомились з різновидами хусток, функціональним  призначенням, використанням їх у побуті та під час традиційних свят. Дітям сподобались ігри «Веселі ковбої», «Піратські перегони», обряд покриття голови, конкурс краси. Учасники виконали патріотичні пісні, виконали танець з хусткою, взяли участь в іграх. Під час свята працювало «Дитяче кафе».

Фото без опису

  В день рідної мови діти читали вірші про красу української мови, згадали прислів’я про мову, переглянули відеоролик пісні «Рідна мово». Учні взяли участь у   вікторині «Знавці української мови». Команда знавців відгадувала  загадки-жарти,   логогрифи. Цікаво пройшли ігри «Утворіть нове слово»,  «Відгадайте», «Хто швидше?», «Слова перевертні».  Перемогу у вікторині здобула учениця 4 класу Поліна Ладика.      

                                Фото без опису                                     

  Школярі пересвідчились, що українська мова  багата, мелодійна, чарівна, материнська, солов’їна.

  У  день казки, який пройшов під гаслом «Хто багато читає - той багато знає», школярі поринули у світ чарівної мелодії художнього слова, пройшлися сторінками дитячих журналів та книг, завітали в гості до бібліотеки, побували на вернісажі героїв улюблених казок, заглянули у«Скриньку українських народних казок»,  здійснили гру-подорож «Казковий вернісаж».  Дві команди  змагались на краще знання українських народних казок.  Під час  «Розминки» команди відгадували загадки про назви казок. Діти були активні під час конкурсів «Чи уважний ти читач?»,  «З якої казки?», «Чарівні слова», відгадували, від якого казкового героя надійшла телеграма. Потім  учні переглянули українські народні казки.

Фото без опису

  Урочисте закриття тижня початкових класів відбулося на лінійці, під час якої були підведені підсумки, нагороджено переможців. Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку.

Фото без опису

За інформацією відділу освіти Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь