A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Іду з дитинства до Тараса

Дата: 25.05.2017 10:41
Кількість переглядів: 582

Фото без опису  Нещодавно обдаровані учні Коропської ЗОШ І –ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка та Радичівської ЗОШ І-ІІІ ст. здійснили поїздку до м. Канева за підтримки «Злученого українсько-американського допомогового комітету», який діє з 1949 року.

  Висловлюємо велику подяку начальнику управління соціального захисту населення в Коропському районі Колодку  М.В., який організував для дітей та дорослих незабутню подорож у форпост Київської Русі, тепер «мекка» українського народу, місце народного паломництва і поклоніння великому Тарасу Шевченку – Канів.

  До Канева всі їхали вперше, тому відчували збудження, захват, нетерплячість, і звісно, неймовірну цікавість: як воно там, у Каневі?

  Місто зустріло нас мрійливим сонцем, ніжними росинками на травиці та приємною прохолодою. Під’їжджаючи до Чернечої гори ( а саме у цей день – річниця перепоховання Великого Кобзаря) відбулося наше перше  знайомство з Дніпром. Він нам неначе зрадів: час від часу посилав нам у подарунок мигтючі сонячні зайчики.

Фото без опису

Фото без опису

 Школярі у святкових вишиванках піднялися сходами до Тарасової гори. Всі 342 сходинки подолали мовби перебуваючи у казці – навколо було так багато прохолоди, затінку, свіжості, лункого щебетання пташок. Здолавши сходи, учням відкрився неймовірно чудовий краєвид мальовничого Дніпра. Стоячи біля пам’ятника,  відчували спокій і мир; діти положили до меморіалу Великого Кобзаря квіти.

    Завітали у літературний музей, де почули багато нового та цікавого про тяжку долю натхненника українського періоду, поринули у атмосферу тодішніх часів. Пройшовши стежками  життєвого та творчого шляху Кобзаря, ми прищепили  любов та повагу до рідного краю, його синів та дочок, які боролися за наше світле майбутнє.

Фото без опису

Фото без опису

  Очі розбігалися від розмаїття національного колориту, шедеврів художньої творчості, цінних архівних документів. На жалюзях музею можна було прочитати вірші  Кобзаря.

  Наші юні умільці подарували музею подарунки, зроблені руками дітей, подякували за екскурсію та на озброєння для себе взяли слова Тараса: «Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь».

Фото без опису

Фото без опису

Канів – це неймовірно мальовниче та казкове місце, і ми обов’язково сюди повернемось.

За інформацією Коропської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь