A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Показовий урок української літератури

Дата: 09.02.2018 09:59
Кількість переглядів: 1129

Фото без опису  У відповідності з планом роботи методичного об’єднання вчителів філологів «Літературна світлиця», керівник цього формування, вчитель першої кваліфікаційної категорії Олена Лабадин, 7 лютого 2018 року провела відкритий показовий урок з української літератури на тему: «Література рідного краю. Станіслав Коваль. Основні мотиви лірики».

  На уроці були присутні члени МО «Літературна світлиця», дирекція школи, представники атестаційної комісії школи, запрошена Тетяна Кизименко - бібліотекар  с. Рождественське.

    Урок виявився цікавим, змістовним і пізнавальним для всіх присутніх. Він розширив знання учнів про поетичну спадщину  Коропщини. Учитель і всі школярі відмінно підготувалися до заняття.

Фото без опису

  Олена Василівна організувала  виставку збірок поезій Станіслава Олександровича Коваля.  На початку заняття вчитель продемонструвала епіграф та електронну презентацію «Біографія і творчий шлях понорничанина С. Коваля».

Фото без опису

  На уроці мелодійно звучали поетичні рядки талановитого земляка, тематика яких досить різноманітна: від романтичної любовної лірики, поезії кохання: «На уламках щастя не будують», «Від кохання слабшають морози», «П’ятнадцять не...»   до аналітичної, вдумливої   поезії на сімейну, екологічну, патріотичну тематику.

Фото без опису 

  Захоплююче і зворушливо лунала «магія слова» у поетичних рядках, які декламували   Анна Пишенко,  Петро Луценко та інші учні 11 класу. Екологічну тематику творчості поета розкрила Ірина Петренко у вірші «Чорнобиль».

Фото без опису

  Вічна тема дітей і батьків, сімейних стосунків у поезії С. Коваля «До батьків»  була озвучена вустами вчителя , а учень  Андрій Проскура красиво і виразно  прочитав вірш «Донька», який поет присвятив своїй дочці, матері шістьох дітей. Разом з педагогом вони розкрили ще одну надважливу сторінку у творчості поета - патріотичну, саме ту, яка відображає сучасний Європейський вибір України. Вірші «За волю України», «Вибір» та пророче напутнє слово зрілого поета і мудрої людини в поезії «Вірте в завтра»  вселили гордість і впевненість у світлому і щасливому майбутньому нашої Батьківщини.

Фото без опису

 Майстер-клас  декламування віршованих творів з присутніми провела гість уроку Тетяна Кизименко. Поезія майстра влучного слова С.Коваля вустами Тетяни Олексіївни безмежно зачарувала присутніх.

Фото без опису

  Загалом урок пройшов у захоплюючій, творчій поетичній атмосфері, де і вчитель, і учні виступали учасниками і модераторами навчально-освітнього заходу.

Фото без опису

  Час линув швидко...   Від епіграфу заняття: «Нема ціннішого за розум і життя, дорожчого й милішого - батьків і Батьківщини»  до афоризмів поета Станіслава Коваля, які озвучила і подарувала  учням у друкованому форматі на згадку Олена Лабадин, була лише мить, але це була приємна мить дійсності з життя  Коропщини творчої.

  Молодці учні. Оцінки тільки 10 та 11 балів.  Дякуємо Вам, учителю, за урок.

Афоризми поета на згадку:

життя - пісня, яку заспівують батьки,а співати мають діти; 

душа і серце вихідних не мають;

люди смертні, а їх творіння вічні; 

не точи ножа на брата: вріжешся; 

ворогами не родяться, ними стають;

від меча помирати страшно, а від слова - страшніше; 

не дорога крива, а той хто так ходить;

ручка не винувата, що пише з помилками; 

коли тебе хвалять проаналізуй, що у тебе не так;

неуважна людина - глуха і сліпа; 

лінощі - корінь усіх бід і нещасть; 

хто вчора збрехав, тому завтра не повірять, хоч і казатиме правду; 

бути дорослим - прозаїчно і нецікаво, не спішіть дорослішати.

За інформацією Рождественської ЗОШ І-ІІІ ст.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь