A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

День, що не забувається

Дата: 30.10.2018 09:19
Кількість переглядів: 651

   Фото без описуІз недільного вечора Нехаївка «на вухах». Тут переказують у живому спілкуванні і телефоном почуте й побачене під час заходу в будинку культури, який організувала місцева поетеса, очільниця районного творчого клубу «Первоцвіти Коропщини» Світлана Милько. Нехаївка – село велике, має багато місцевих талантів, та і гостей із різних далеких і близьких сіл нерідко приймає. Словом, концерти тут – зовсім не дивина. Але недільний захід назвали особливим. Зал то плакав, то вибухав оваціями. У ті хвилини вдалося відчути палку любов до рідної землі, пройнятися справжньою ненавистю до ворога, гордістю. За наші таланти, наше молоде покоління, кажуть ті, хто стали свідками дійства.

  Що ж такого особливого було під час недільного заходу в Нехаївці?

   Почнемо з того, що вже кілька років поспіль навесні та восени Світлана Милько запрошує до Нехаївки місцевих талантів – поетів, прозаїків, гумористів. Так знайомить односельців із талантами нашого краю, вносить більше  духовного, світлого і піднесеного у їхнє заклопотане  життя. Приховувати нема чого, спочатку люди, ще не звиклі до нового «формату», відвідували свята не так масово, як хотіла б організаторка. Але з кожним разом аудиторія ставала все чисельнішою, і згодом із холу, де спочатку розміщуватися й артисти, і глядачі, перебралися до просторої зали.

Фото без опису

   Але перейдемо ближче до недільного свята.

  Його тематика була присвячена дитячій творчості і творчості для дітей. А тому на початку із розповідями про свої найновіші доробки для наймолодших читачів виступили знані письменниці із Коропа Валентина Михайленко і Людмила Прохоренко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Юні соловейки – нехаївчанки Даша Лебідь і Неля Гладка зачарували публіку талановитим співом. Пісенні вітання приготувала й подарувала і організаторка свята.

Фото без опису

  Справжньою несподіванкою і відкриттям свята був для глядачів виступ гурту «Прометей» із Понорниці. Ці хлопці під керівництвом вчителя зарубіжної літератури Любові Сушениці влітку перемогли в обласному фестивалі патріотичної пісні та поезії «Чернігівська Січ», що відбувся у Качанівці. Той, хто знав про це, звичайно, очікував відповідного рівня. Але побачене і почуте перевершило усі сподівання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Своєю майстерністю, акторською грою, правильними акцентами й жестами (кожен – продуманий і доречний) хлопці вразили глядачів до глибини душі. Вірші у їхньому виконанні про любов до рідної землі, про ненависть ворога до української нації, про жертовність наших воїнів викликали сльози в людей. І заслужені щирі й гучні овації.

Фото без опису

Фото без опису

  Після чудового виступу про українських героїв зал піднявся і схилив голови у хвилині мовчання за загиблими в АТО нашими земляками.

  Важко й уявити, скільки часу, сил і енергії вклала у хлопців, звичайних учнів 6, 8 і 9-х класів, їхня вчителька Любов Федорівна. Дуже переконливими, відточеними були їхні виступи, досконалими до секунди. Ось він – справжній педагогічний хист і відданість своїй справі.

Фото без опису

Фото без опису

  До речі, виступ і в Качанівці, і на Нехаївській сцені складався із суто місцевого контенту, що, звісно, додає йому значущості. Понорницькі хлопці вправно декламували патріотичні вірші поета-земляка Андрія Батурина. Автор, до речі, раніше виступав на Нехаївській сцені. І дуже полюбився глядачам. Тому не дивно, що його вірші у новому виконанні публіка впізнала.

  Поїздка понорничан до Нехаївки вдалася за сприяння тамтешнього селищного голови Петра Васильця. Понорничани дякують також і водієві Валентину Ірсі, який витратив і час у вихідний день, і пальне.

  Самі юні артисти поділилися, що їм дуже сподобався теплий прийом нехаївської публіки. А ще солодким сюрпризом для них став торт від Катерини Четверик.

  Ще одним подарунком жителям Нехаївки став виступ гурту «Ласкавець» − Заслуженого працівника культури України Ганни Сушко із Пустої Греблі та її співочих подруг.

Фото без опису

Фото без опису

   Вони просто зачарували залу свої весільним «гу-у-у-у-у» та «Віночком народних пісень», виконаним у три голоси. На  нехаївську землю гості прибули  із побажаннями щастя, миру і добра, та ще і з незвичним подарунком – гілочкою ласкавця, рослини, від якої й назвався гурт. Нею раніше прикрашали оселі, намагалися обов’язково тримати у хаті, «щоб чоловік ласкавим був».

Фото без опису

  Виступ фольклорного гурту став справжнім  подарунком для місцевої жительки Ольги Дмитрівни Воробей, яка того дня святкувала день народження. Вона любить народні пісні, чи не все життя їх збирає, багато років співала на сцені для односельців. Шановану іменинницю привітали оплесками і квітами.

  Учасників свята мало б бути ще більше: Світлана Станіславівна, плануючи свято, запрошувала дітей та їхніх вчителів із сусідніх сіл. Але через стан здоров’я вони не змогли приїхати. Звісно, шкода, адже нехаївчани й гості мали шанс побачити на своїй сцені ще більше талантів! І, безумовно, ще побачать. Світлана Милько мріє продовжувати чудову традицію і далі, і запрошувати в своє село таких самих багатогранних, обдарованих, творчих земляків.

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь